Prisma » Cultură » Abonamente de călătorie gratuite pentru tinerii din UE

Abonamente de călătorie gratuite pentru tinerii din UE

O iniţiativă a Parlamentului European de a oferi tinerilor bilete gratuite de transport feroviar pentru a le permite să descopere UE este pe punctul de a deveni realitate.

După o propunere făcută în cadrul Evenimentului European pentru Tineret (EYE) al Parlamentului şi graţie eforturilor deputaţilor europeni, între 20.000 şi 30.000 de tineri de 18 ani vor primi bilete gratuite pentru a călători în Europa. Mai mulţi tineri vor beneficia ulterior de această iniţiativă numită „Descoperă UE”.

Despre „Descoperă UE”

Aproximativ 15.000 de participanţi vor călători în perioada iulie-septembrie. Aplicaţiile online vor fi deschise în perioada 12-26 iunie. O a doua perioadă de înregistrare se va deschide în cursul acestui an.

Numai cetăţenii europeni care au 18 ani la data de 1 iulie 2018 pot solicita bilete în primul tur. Participanţii pot călători pe o perioadă de cel puţin o zi şi maximum 30 de zile, în până la patru ţări UE. Călătoria se va face în principal cu trenul, dar vor fi disponibile şi alte mijloace în cazuri limitate (de exemplu, pentru persoanele cu handicap sau persoane care provin din zone îndepărtate).

Sprijinul Parlamentului European

Parlamentul European a susţinut puternic ideea de bilete gratuite de transport feroviar pentru europenii în vârstă de 18 ani, votând trei rezoluţii care susţin iniţiativa.

Deputaţii consideră că iniţiativa va permite tinerilor să experimenteze diversitatea Europei, să se înţeleagă mai bine între ei şi să înveţe mai multe despre Europa. Aceştia se aşteaptă ca încurajarea tinerilor cetăţeni ai UE să călătorească în UE şi să se întâlnească cu persoane din alte ţări să stimuleze identitatea europeană şi să consolideze valorile comune ale UE.

REF.: 20180427STO02706



Scrieti un comentariu