Prisma » Mediu » Acţiune de dezinsecţie în Reşiţa

Acţiune de dezinsecţie în Reşiţa

Primăria Municipiului Reşiţa, Direcţia Investiţii şi Mobilitate Urbană Serviciul Gospodărie Urbană şi Mediu, anunţă acţiunea de dezinsecţie pe raza municipiului Reşiţa pentru combaterea ţânţarilor, muştelor şi căpuşelor, prin aplicarea de tratamente aeriene, concomitent cu tratamentele aplicate de la sol, care se va desfăşura după cum urmează:

Dezinsecţia cu mijloace aeriene se va desfăşura după cum urmează:

  • În data de 22.05.2018 între orele 18:30- 21:00
  • În data de 23.05.2018 între orele 6:30- 9:00

Dezinsecţia cu mijloace terestre se va desfăşura după cum urmează:

  • În data de 22.05.2018 după orele 22:00.

Substanţele folosite în combatere, sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele. Totuşi în condiţii de soare puternic albinele aflate în zbor, pot fi afectate, motiv pentru care rugăm apicultorii să ia toate măsurile pentru prevenirea intoxicaţiilor la albine, în intervalul de desfăşurare al tratamentelor.

În perioada acţiunilor solicităm cetăţenilor ca în seara zilei 22.05.2018 între orele 21:30-23:30 să evite traversarea parcurilor, scuarurilor, etc., când este simţită prezenţa utilajelor ce efectuează dezinsecţia terestră.

O dată cu tratamentele pe domeniul public al municipiului este obligatoriu ca asociaţiile de locatari /proprietari, agenţii economici, instituţiile publice şi celelalte persoane juridice şi fizice, să programeze şi să execute dezinsecţia imobilelor pe care le deţin (proprietate/închiriere/comodat etc). În acest mod se va evita retragerea ţânţarilor în zone netratate, ştiind că tendinţa insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecţia nu a fost efectuată.

Solicitarea noastră este conformă cu prevederile Hotărârilor Consiliului Local nr. 69/2014 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru buna gospodărire a Municipiului Reşiţa, cu completările şi modificările ulterioare.

Nerespectarea obligaţiilor stabilite în hotărâre, constituie contravenţie şi se sancţionează după cum urmează: cu amendă cuprinsă între 500 -2500 lei.

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa Serviciului Gospodărie Urbană şi Mediu, din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa la telefoanele 0255-211692 interior 173, şi 0255-210258 sau prin e-mail mediu@primariaresita.ro.

În cazul în care condiţiile meteo sunt nefavorabile lucrările de dezinsecţie vor fi reprogramate, urmând a fi comunicată în presa locală data la care se vor desfăşura.Scrieti un comentariu