Prisma » Justiţie » Teste mafiote desprinse din filmele de groază

Teste mafiote desprinse din filmele de groază

Randi Tokar a declarat vara trecută că a fost răpit, bătut şi împuşcat în picior, dar totul s-a dovedit a fi doar un scenariu de film.

Gruparea mafiotă din Reşiţa, care planifica asasinarea omului de afaceri Cătălin Radu racola noi membrii, supunându-i unor teste de fidelitate, abordate după scenarii desprinse din filme. Un exemplu în acest sens, este cazul tânărului Randi Tokar, care în luna iulie a anului trecut le-a declarat poliţiştilor că a fost răpit în timp ce se îndrepta spre casă, băgat în portbagajul unei maşini şi dus la Kilometrul 7, într-o pădure. Din declaraţia pe care a dat-o poliţiştilor a reieşit faptul că cinci persoane, cu cagule pe faţă l-au legat de un copac şi l-au împuşcat în picior, după care l-au abandonat în faţa Spitalului Judeţean. Deşi părea ireală povestea tânărului, anchetatorii nu au ieşit ulterior să declare dacă au rezolvat sau nu cazul tânărului, care a şocat o ţară întreagă. Surse oficiale însă, apropiate anchetei dezvăluie de abia acum care a fost, de fapt, adevăratul scenariu. “Au fost obţinute date certe privind modul de acţiune al grupării. Astfel că, aceştia aveau reguli stricte de conspirativitate, gruparea era organizată pe celule cu sarcini precise, făcea activităţi specifice organelor de aplicare a legii pentru asigurarea operaţiunilor, impunea executarea de către noii membrii, a unor activităţi de iniţiere menite să demonstreze loialitatea faţă de grup”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT. Astfel că, povestea tânărului a fost doar un test la care a fost supus. Pentru că a minţit în declaraţiile pe care le-a dat poliţiştilor şi s-a descurcat de minune, misiunea pe care a primit-o a fost să îl asasineze pe omul de afaceri din Reşiţa. Tokar Randi a fost descoperit în maşina din faţa blocului în care acesta locuieşte, cu un arsenal de arme asupra sa.

Scenariu teribilist

La astfel de teste, au fost supuşi şi alţi membrii ai grupării. Un alt exemplu în acest caz este tăierea capului unui câine de apartament şi aşezarea lui pe o maşină din oraş, alături de o lumânare. Reşiţenii care locuiesc în zona centrului civic, chiar lângă biserică. “Îmi amintesc şi acum ziua aceea. Am ieşit din scara blocului şi m-a luat instant o senzaţie de vomă. A fost cumplit ceea ce am văzut. Capul câinelui era tăiat simetric şi părea puţin despicat, probabil, cu toporul”, spune tânăra Alexandra Popa, care locuieşte în zonă. În ciuda faptelor sale, cei patru tineri din grupare nu suportă viaţa de arest şi au făcut recurs la decizia instanţei, potrivit căreia trebuie să stea la răcoare pentru 29 de zile.

Spread the love


Scrieti un comentariu