Prisma » Politic » Aleşii în Consiliul Judeţean Caraş-Severin au primit certificatele de consilieri

Aleşii în Consiliul Judeţean Caraş-Severin au primit certificatele de consilieri

Preşedintele ales, Sorin Frunzăverde, va depune jurământul astăzi, joi 21 iunie

În sala de conferinţe a Consiliului Judeţean, consilierii aleşi în scrutinul electoral din 10 iunie au primit vinere trecută, certificatele constatoare a calităţii de membru, din partea Biroului Electoral Judeţean, condus de judecătorul Petru Ciasc.

În deschiderea festivităţilor Rustin Ciasc a anunţat rezultatele: Sorin Frunzăverde a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean, cu un număr de 71.141 de voturi, procentul obţinut fiind de 47,8%. În ceea ce priveşte alegerea consilierilor judeţeni, din cele 30 de mandate repartizate pentru Consiliul Judeţean Caraş-Severin, 18 au fost adjudecate de USL, 5 de PDL, 4 de PPDD şi 3 de UNPR. Procentual, USL a obţinut 50,4% din voturile valabil exprimate, PDL a obţinut 14%, PPDD – 12,48% şi UNPR – 8,5%.

Înainte de înmânarea certificatelor de consilieri judeţeni, prefectul judeţului şi liderii partidelor reprezentate în Consiliu au fost invitaţi să cuvânteze. Silviu Hurduzeu a mulţumit participanţilor pentru campania electorală corectă şi onestă, fără atacuri la persoană, fără scandaluri, şi i-a felcictat pe cei care au câştigat. În plus, le-a cerut consilierilor judeţeni să manifeste decenţă în exercitarea mandatului. Dintre liderii partidelor, primul a vorbit Ion Mocioalcă, preşedintele PSD, Caraş-Severin, care a declarat: “Sunt extrem de bucuros pentru rezultatul obţinut de Uniunea Social Liberală şi îi felicit pe toţi liderii acestei uniuni politice, pentru modul în care s-au implicat în campanie. De altfel, faptul că am obţinut 60% din mandatele de consilieri judeţeni, cele mai multe mandate de consilieri locali şi un număr de 67 de primării, 85%, câştigate în judeţ, cred că reprezintă un scor zdrobitor, care ne plasează, poate chiar între primii 5 pe ţară, ca număr de primari. (…) A fost o dovadă de civism, de luptă electorală dusă, aproape, în limitele sportivităţii. Au fost surprize plăcute şi din partea competitorilor, chiar peste aşteptări, de aceea, felcitările mele nu se opresc la USL, ci îi felicit şi pe cei care neau fost competitori. Aştept, de la un nou Consiliu Judeţean, mai mult echilibru, dacă vreţi chiar cu împărţirea banilor publici, unde în mandatul recent încheiat, eu am avut anumite obiecţiuni”. Mocioalcă a cerut mai multă corectitudine şi chibzuinţă în exercitarea funcţiilor publice, dintre care, o parte vor fi deţinute de alţi reprezentanţi ai actualei Puteri, dând astfel de înţeles că se vor mai face schimbări în conducerile instituţiilor publice, desigur, numai pe criterii de competenţă.

Marcel Vela, liderul PNL Caraş-Severin, a mulţumit Birourilor de Circumscripţie Electorală Judeţean, birourilor municipale, orăşeneşti şi comunale, după care a declarat: “Duminică, în ziua votului, alegătorii din Caraş-Severin au fost şi consilieri locali şi primari şi consilieri judeţeni şi preşedinte de judeţ. Când au intrat în cabină şi au votat cu unii sau alţii, au generat o încredere şi au mandatat un om. Ne-au mandatat pe noi, aleşii locali, să le reprezentăm interesele, să îi reprezentăm pe ei, în următorii 4 ani. În mandatul care urmează, să facem în aşa fel, încât cetăţenii din judeţul Caraş-Severin să o ducă mai bine, să le fie mai confortabil, să fie mai liniştitţi şi, nu în ultimul rând, mai mândri de localitatea, judeţul şi de ţara lor”.

Au mai vorbit şi liderii sau reprezentanţii celorlalte partide care au prins locuri în Consiliul Judeţean respectiv, Lenuţa Ciurel – din partea PDL, Eugen Blănariu – PPDD, Romeo Dumitrescu – UNPR, Ioan Ţundrea – USL (PC) şi, din nou din partea USL (PSD) – Nicolae Ştefănescu, toţi dând asigurări că vor munci pentru binele judeţului.

La primirea certificatelor a lipsit preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde. Acesta va depune jurământul , astăzi, joi 21 iunie, la oara 12,00, în faţa prefectului, a preşedintelui Tribunalului Caraş-Severin, a altor autorităţi publice şi invitaţi.

Mai menţionăm că lista consilierilor judeţeni, faţă de cea certificată, va suferi cu siguranţă modificări, deoarece unii dintre consilierii confirmaţi, au câştigat posturi de primari sau este posibil să câştige posturi în Parlamentul României, la alegerile din toamnă.

Matei Mircioane

Spread the love


Scrieti un comentariu