Prisma » Politic » În fapt, nevalidarea unui consilier a încurcat jocurile politice în Consiliul Local Reşiţa

În fapt, nevalidarea unui consilier a încurcat jocurile politice în Consiliul Local Reşiţa

Formal, alegerea viceprimarilor Reşiţei s-a împiedicat de birocraţie

La finalul întrunirii, chiar şi primarul validat al Reşiţei, Mihai Stepanescu, şi-a exprimat, oarecum amuzat, părerea în legătură cu situaţia: „Cred că problema creată este de formă şi nu de fond. A fost vorba despre validarea unui nou consilier, de pe poziţia a şasea din lista PDL. Respectiva adresă a fost înregistrată în cursul zilei de ieri, la biroul de informaţii cu cetăţenii, a ajuns pe masa colegilor consilieri, în 20 de dosare, dar tocmai din dosarul acestuia, adresa a lipsit. Nu cred că trebuia să ne împiedicăm de această stare de fapt. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă acel consilier lipsea?! Nu se mai ţinea şedinţă? Evident că se ţinea, deoarece era nevoie de prezenţa majorităţii, adică de 11 consilieri, pentru ca să poată fi luate hotărâri valabile. La şedinţa următoare, cu siguranţă vă vom informa despre cauza acestei stări de fapt create şi, bineînţeles, vom afla care va fi acel consilier validat. Până atunci PDL-ul s-ar putea să se mai răzgândească şi să propună un alt candidat. În politică, se vede, sunt posibile multe lucruri surprinzătoare”.

În legătură cu viceprimarii pe care îi doreşte, primarul a spus că ar vrea ca aceştia să fie oameni activi, dar există multe interese politice, şi, din câte ştie, au existat cel puţin trei scenarii privind alegerea viceprimarilor. Primarul a mai spus că doreşte colaborare în interiorul USL la alegerea viceprimarilor.

De menţionat ar mai fi că la finalul şedinţei de constituire a Consiliului Local Reşiţa a vorbit şi preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, şi acesta exprimându-şi speranţa că va exista o bună colaborare între formaţiunile politice reprezentate în Consiliul Local, că primarul Mihai Stepanescu va fi sprijinit de Uniunea Social Liberală. Vorbind serios sau în glumă, nu se ştie precis, Ion Mocioalcă a mai declarat că este de-a dreptul uimit de excepţionala calitate a Consiliului Local Reşiţa: „Vreau să adresez felicitările mele tuturor care au muncit să iasă un asemenea Consiliu Local, de o asemenea calitate!”

Rămâne de ca această calitate nemaipomenită să fie dovedită în şedinţele următoare.

Matei Mircioane

Spread the love


Scrieti un comentariu