Prisma » Politic » Conducerea PP-DD Caraş-Severin – nemulţumită de activităţile din Consiliul local Reşiţa

Conducerea PP-DD Caraş-Severin – nemulţumită de activităţile din Consiliul local Reşiţa

Mai mulţi consilieri locali din partea Partidului Poporului – Dan Diaconescu au declarat miercuri că, la Reşiţa, nu se respectă legea privind convocarea Consiliului local. Ei susţin că există vicii de procedură şi chiar ilegalităţi.

Preşedintele PPDD Caraş-Severin, Valentin Blănariu, susţine că în Consiliul local reşiţean, mai toate şedinţele sunt de îndată, a declarat Valentin Blănariu. ”Suntem convocaţi în aceeaşi zi, chiar şi cu o oră înainte de şedinţă, iar mapele ce trebuie studiate le primim la intrarea în sala de şedinţe. În lege spune clar că se pot convoca şedinţe ordinare, cu cinci zile înainte, extraordinare, cu trei zile înainte, şi de îndată. La noi, cele ordinare sunt anulate, în ultima vreme. În plus, se trece foarte repede la vot. Se votează pentru în necunoştinţă de cauză, sau împotrivă, şi, prin urmare, noi ne abţinem”, declară Blănariu, care este şi consilieri local.

„Majoritatea USL, în consiliul local, are grijă să îşi asigure cvorumul, însă, nu întotdeauna proiectele sunt în interesul comunităţii, ci a clientelei politice”, a precizat Blănariu.

O altă situaţie, cel puţin ciudată, o reprezintă faptul că, încă de la constituirea Consiliului Local Reşiţa, un consilier PDL a rămas nevalidat.

„Acestuia i s-a sustras un document de la dosar, împotriva legii. De asemenea, Comisia de validare nu o considerăm legală, fiind formată din patru persoane, când numărul acestora ar trebui să fie inegal. Ca să nu mai spunem de faptul că Reşiţa funcţionează cu un singur viceprimar, după alegeri, deşi, fiind reşedinţă de judeţ, ar trebui să aibă doi”, a mai afirmat Valentin Blănariu.

Cei cinci consilieri locali ai PPDD au făcut şi un apel către populaţie, prin care le solicită oamenilor să participe la şedinţele Consiliului Local Reşiţa, deoarece, acestea sunt publice, pentru a vedea singuri abuzurile şi ilegalităţile ce se petrec acolo.

Preşedintele PPDD spune că această formaţiune politică va colabora cu orice partid din Consiliul local, atâta vreme cât legea se respectă, iar proiectele promovate sunt în interesul cetăţeanului. În ceea ce priveşte candidaţii pentru alegerile parlamentare din decembrie, Valentin Blănariu susţine că lista a fost întocmită şi trimisă spre validare la Bucureşti, dar că nu o va face publică, decât în momentul când se va primi răspunsul de la centru.

Dan Apostolescu


  1. George says:

    Organizatia PP-DD Pojejena nu functioneaza,unde se pot inscrie noi membrii?

Scrieti un comentariu