Prisma » Economic » Blocaţi din cauza crizei financiare de la centru

Blocaţi din cauza crizei financiare de la centru

Mai multe administraţii locale din Caraş-Severin au depus spre finanţare o serie de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii din judeţ. Deşi acestea au fost câştigate, iar primarii s-au apucat de lucru pe banii comunităţii, fondurile de la centru întârzie să apară, astfel că bugetul le este blocat.

Investiţiile promise, dar nerealizate de Guvern, le dau mari bătăi de cap primarilor din Caraş-Severin. În această situaţie este şi comuna Sasca Montană, unde comunitatea locală încearcă să facă lucruri frumoase, dar care ţin acum de sfera imposibilului. Mai mult decât atât, bugetul local, şi aşa destul de mic, este îngreunat din cauza proastei gestionări a banului public la nivel central. „Am câştigat un proiect pe Ordonanţa 7, care a prevăzut construirea unei baze sportive multifuncţionale, de tip II, în aer liber. Terenul de sport a fost prevăzut pentru practicarea mai multor sporturi. Valoarea lui se ridică la 680.000 de lei”, a declarat Ion Poplicean, primarul comunei Sasca Montană.

Oamenii au tot aşteptat după banii de la centru, care ar fi trebuit deja alocaţi, însă proiectul a întârziat să se concretizeze. „Partea noastră de cofinanţare era de 200.000 de lei, sumă destul de mare pentru un buget de nivelul comunei Sasca Montană, însă am decis, alături de consilierii locali, să începem lucrările. Din păcate, am alocat 85.000 de lei şi ne-am trezit că am investit banii în turnarea unei fundaţii, întrucât nici până acum nu am văzut vreun leu pentru finalizarea proiectului”, a declarat edilul-şef.

Acesta a refuzat să stea pe gânduri şi a făcut în repetate rânduri adrese la Guvern, însă nu a primit niciun răspuns pozitiv. „Dacă ştiam că lucrurile merg în această direcţie, am fi făcut altceva cu banii, nu i-am fi investit în turnarea unei fundaţii de beton”, a adăugat Poplicean.

Tatiana Munteanu



Scrieti un comentariu