Prisma » Mediu » Obligaţii suplimentare pentru fondurile de vânătoare

Obligaţii suplimentare pentru fondurile de vânătoare

MMP introduce obligaţii suplimentare pentru fondurile de vânătoare. Riscul nerespectării acestora este rezilierea contractelor.

Secretarul de Stat din ministerul Mediului şi Pădurilor, Mugur Cozmanciuc, a avut o întrevedere cu gestionarii fondurilor de vânătoare pentru a discuta modificarea contractului cadru, în vederea gestionării eficiente a populaţiei de urşi.

În urma întâlnirii cu gestionarii s-a convenit modificarea contractului cadru prin introducerea de clauze cu riscul rezilierii. Printre aceste clauze se numără: interzicerea distribuirii de hrană sub formă de deşeuri de origine animală sau dulciuri, interzicerea distribuirii de hrană de orice natură la mai puţin de 2 km de cea mai apropiată localitate sau la mai puţin de 200 de m de observatoare şi interzicerea vânătorii la nadă.

„În urma discuţiilor avute cu gestionarii fondurilor de vânătoare am stabilit să introducem mai multe obligaţii pentru aceştia din urmă. Astfel, am introdus recoltarea cu prioritate a exemplarelor care produc pagube, asigurarea întregului sprijin pentru cetăţenii care solicită acest lucru, obligativitatea sesizării imediate a administratorului şi a autorităţii sanitar-veterinară despre existenţa în fond cinegetic a oricăror exemplare de faună cinegetică cu comportament deviant şi de asemenea, obligativitatea de a sesiza autorităţile locale pentru îndepărtarea resturilor menajere din fonduri cinegetice”, a declarat Secretarul de Stat Mugur Cozmanciuc.

Ministerul Mediului şi Pădurilor va face toate demersurile în vederea gestionării eficiente a speciilor protejate. În acest sens, săptămâna viitoare va fi convocat Consiliul Naţional de Vânătoare în vederea modificării contractului cadru, care să cuprindă aceste clauze agreate cu gestionarii.

Spread the love


Scrieti un comentariu