Prisma » Social » Ajutor financiar pentru schimbarea sursei de căldură

Ajutor financiar pentru schimbarea sursei de căldură

Consilierii locali reşiţeni au aprobat, în cadrul şedinţei extraordinare de săptămâna trecută, sistarea furnizării agentului termic şi schimbarea sursei de încălzire la adresele consumatorilor din zone cu reţele termice secundare care au probleme tehnice. Familiile şi persoanele singure racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică al Municipiului Reşiţa, cărora li se va sista alimentarea cu agent termic independent de voinţa acestora, li se va acorda un ajutor financiar pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de schimbarea sursei de căldură.

Se vor acorda:

  • 2.000 de lei pentru cei care au apartamentul branşat la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică şi distribuţie veche;
  • 3.000 de lei pentru cei care au apartamentul branşat la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică şi distribuţie orizontală;
  • 1.000 de lei pentru cei care au apartamentul branşat numai pentru apă caldă la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică.

Ajutorul financiar va fi acordat doar familiilor şi persoanelor singure care nu au debite la asociaţia de locatari sau la operatorul de termoficare pentru energia termică consumată, care au achitat taxele şi impozitele locale şi cărora li se va sista alimentarea cu agent termic independent de voinţa lor.

Beneficiarii sistemului centralizat aflaţi în situaţia expusă trebuie să se prezinte la Direcţia de Asistenţă Socială pentru predarea documentelor necesare în vederea obţinerii sumelor respective. În termen de 15 zile de la primirea ajutorului de urgenţă, beneficiarul trebuie să depună factura în copie şi bonul fiscal din care să reiasă achiziţionarea sursei de încălzire. În caz contrar, va fi formulată cerere de chemare în judecată pentru recuperarea prejudiciului, respectiv pentru fals în declaraţii.

Spread the love


Scrieti un comentariu