Prisma » Economic » Turul proiectelor de succes din Caraş-Severin

Turul proiectelor de succes din Caraş-Severin

Turul proiectelor, implementat de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, s-a oprit marţi, 27 noiembrie 2012, şi la noi în judeţ pentru a verifica cum au decurs investiţiile derulate prin Programul Operaţional Regional.

Primul obiectiv vizat de către ADR Vest a fost Azilul de bătrâni din Reşiţa, care a fost extins şi reabilitat în cadrul unui proiect în valoare de aproximativ 800 de mii de euro. Lucrările pentru modernizarea căminului au fost începute în primăvara anului trecut, timp în care s-au schimbat atât instalaţiile de gaz, cele electrice, cât şi cele de împrospătarea aerului, canalizarea, s-a realizat magazia de alimente, s-a mărit si compartimentat bucătăria în spaţii pentru prepararea diferitor alimente, aşa cum este prevăzut şi în proiect. De asemenea, s-a modernizat sala pentru fitness, grupul sanitar, dar s-au montat şi 2 lifturi în interiorul căminului, pentru a facilita accesul celor aproximativ 200 de persoane aflate în momentul de faţă la Azil. «Prin acest proiect, încercăm să aducem un strop de bucurie pentru oamenii care locuiesc aici» a mai menţionat dl. Fiştea, directorul Azilului de bătrâni din Reşiţa.

A doua vizită din cadrul turului de proiecte a fost vizitarea şcolii generale nr. 2, din Anina. Obiectivul principal al acestui proiect constă în reabilitare totală a clădirii, dar şi de a îmbunătăţi condiţiile de predareînvăţare, prin dotarea cu echipamente IT de ultimă generaţie, îmbunătăţirea accesului la educaţie, prin amenajarea mai multor laboratoare, amenajarea curţii cât şi a terenului de sport. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 780 de mii de euro.

Ultimul proiect vizat pe agenda zilei de marţi, 27 noiembrie 2012, de către ADR Vest, a fost la fabrica de ecopaleţi din Oraviţa. Proiectul în valoare de 300 de mii de euro, prevede producerea şi promovarea unui eco combustibil numit peleţi, atât la nivelul pieţei locale cât şi judeţene dar şi regionale. Afacerea dezvoltata de către familia Oroş din Satul Mare, ajută la dezvoltarea economică şi socială a oraşului Oraviţa, dar şi a mediului de afaceri local.

(O.B.)

Spread the love


Scrieti un comentariu