Prisma » Civica » Nebunie sau prostie?

Nebunie sau prostie?

Vine fonfăitul de ministru care se ocupă cu sănătatea şi ne spune că va trebui să plătim între cinci şi zece lei, pentru o zi de spitalizare. Aţi auzit o nemernicie mai mare de mai bine de 20 de ani? Probabil că da. Dar, aceasta este cea mai recent emisă de un membru al unui guvern struţo-cămilă. Şi de stânga şi de dreapta şi de buzunar. Nişte jigodii care nu mai ştiu cum să vopsească neputinţa administrativă crasă, prin tot felul de tâmpenii pe care aserviţii se grăbesc să le explice prostimii. Dacă eu înţeleg prost, îmi asum criticile. Dar: după două, trei sau patru zeci de ani în care şi eu şi angajatorul meu am plătit la neputinciosul sistem de asigurări de sănătate bani frumoşi, iată că acei bani au dispărut. Pur şi simplu, am cotizat degeaba. Urmează să plătesc “o sumă modică” pentru fiecare zi de spitalizare; deja îmi cumpăr medicamentele şi celelalte necesare spitalizării, plătesc medicii (în sute de euro), plătesc asistentele (ce-i drept, în lei) şi tot nu le ajunge hoţilor ce se numesc administratori ai naţiei române!

Dacă ieşim şi le spunem pe nume, ne iau cu tot felul de felixisme care ne aruncă la groapa de gunoi a societăţii. Nu, domnilor politicieni administrator. Sunteţi nişte hoţi, nişte trădători de neam, care nu aveţi niciun fel de pardon de a-i afunda în sărăcie şi neputinţă pe proştii ce vă tot votează. Funcţii în administraţie, împărţite pe criterii de servilism, nepotism şi, bineînţeles, cu obligativitatea ca numitul printr-un simulacru de examen să fie un bun executant, contribuitor şi recunoscător pentru bunăvoinţa de a i se fi permis să devină sclav al fondurilor de milioane ce se sifonează în buzunarele liderilor.

Spun prostii? Mai ţineţi minte faza cu elicopterele ce ridicau vameşii corupţi de la graniţele ţărişoarei? A auzit cineva de vreo condamnare? S-a oprit traficul de contrabandă? Crede cineva că tamajorii de pe la vămuire au păstrat (şi păstrează) totul pentru ei? În fine, am auzit o exprimare de tot rahatul, la un recent jurnal de ştiri: X riscă nu ştiu cîţi ani de puşcărie pentru evaziune fiscal de milioane de euro. Y, pentru o altă infracţiune. Z, pentru sechestrare de persoane, afaceri ilicite cu statul etc. Doar riscă? Cât mai suportăm aceşti hoţi, constituiţi într-un sistem mafiot, structurat pe coloana vertebrală a statului român? Năstase, fostul premier, după care mulţi plâng, a fost doar un mugur de zeghe. Din păcate… citiţi raportul mcv.

Dan Popoviciu

Spread the love


Scrieti un comentariu