Prisma » Executiv » Guvernul României lansează portalul posturi.gov.ro

Guvernul României lansează portalul posturi.gov.ro

Guvernul României lansează portalul posturi.gov.ro, reprezentând unificarea într-un portal unic a informaţiilor privind posturile vacante de funcţionar public din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice din România. Este, în acelaşi timp, o modalitate de respectare a principiului transparenţei faţă de cetăţeni şi faţă de societatea civilă. Scopul portalului posturi.gov.ro este informarea publicului interesat de ocuparea unui loc de muncă în cadrul administraţiei centrale şi locale din România.

posturi.gov.ro beneficiază de o serie de funcţionalităţi ce permit căutarea şi filtrarea cu precizie a posturilor. Astfel, cei interesaţi pot efectua căutări în funcţie de localitatea dorită, examinând direct harta sau setând o distanţă fixă faţă de anumite oraşe ale României. Se poate efectua o căutare, de asemenea, în funcţie de cuvinte-cheie, nivel de pregătire necesar pentru ocuparea poziţiei, angajator sau data la care au fost publicate posturile.

Anunţurile prezintă în detaliu postul pentru care acestea au fost create, modalitatea de aplicare şi informaţii despre dosarul de concurs, astfel încât fiecare candidat sa obţină maximum de informaţii despre poziţia vizată şi să aibă posibilitatea de a-şi pregăti dosarul propriu cât mai temeinic. Site-ul pune la dispoziţia celor interesaţi şi un ghid prin con-sultarea căruia aceştia pot afla mai multe despre ocuparea unei funcţii publice: condiţii generale, procedura de desfăşurare a unui concurs pen-tru ocuparea unui post public, ce trebuie să conţină dosarul de concurs, care sunt criteriile de evaluare într-un interviu ş.a. În plus, persoanelor interesate li se pune la dispoziţie un breviar ce cuprinde actele normative care reglementează procedura de ocupare a unei funcţii publice şi alte documente corelate.

Guvernul Romaniei – biroul de presă

Spread the love


Scrieti un comentariu