Prisma » Civica » Ţara arde şi baba se piaptănă

Ţara arde şi baba se piaptănă

Cancelariile celor două municipii din judeţ au un motiv de gâlceavă, de aproximativ două săptămâni. Edilii din Reşiţa au dat numele unei pieţe de vechituri din municipiu, singura de altfel, după muntele de obârşie al gugulanilor, Gugu. Dacă aş fi răutăcios aş spune că totul începe să se învechească sau să dispară de prin urbea reşedinţă de judeţ. Aşadar, legătura cu antichitatea ar fi oarecum de înţeles. Dar, gugulanii, prin biroul comunicării din cel de al doilea municipiu al judeţului, Caransebeş, vin şi ei şi le bat obrazul celor de la judeţ, ameninţând că pot da şi ei denumiri gen „Piaţa de vechituri Semenic” unei pieţe de vechituri de fier vechi! Al dracului deranj!

Nu importă că în cele două municipii mai sunt străzi fără alimentare cu apă curentă. Fără asfalt. Fără canalizare. De exemplu, la gugulanii cei făloşi, pe o stradă aflată la cinci minute de mers pe jos până la aleea centrală de fântâni din marmură, nu există canalizare. Riveranii deversează dejecţiile în de mult uitatele pentru cei ce se dau cu parfum de civilizaţie, haznale. Mai exact, gropi săpate în curul curţii, în care se deversează ce iese din curul propietarilor ce au demenţa de a-şi construi un grup sanitar modern în, culmea(!), incintei de locuit. La judeţ, sunt cartiere ce doar pot visa nu la canalizări ci, măcar la apă curentă. Vin pompierii cu cisternele şi îndestulează locuitorii cu apă potabilă. Dar, ei se bat pe numele pieţei de vechituri. Extraordinar!

Ar mai fi vreo două articole din presa locală, în unul din ele, în mod forţat zic eu, cetăţenii din blocul explodat din Reşiţa cerând ajutor primarului din Caransebeş pentru rezolvarea situaţiei. Ce să mai crezi? Amândoi primarii, Stepanescu de la Reşiţa şi Vela de la Caransebeş, fac parte din USL. Colegi în marea coaliţie, cum s-ar zice. Să fie oare adevărat că Frunzăverde pleacă la Bruxelles cu europarlamentarele şi rămâne bătălia pentru fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean? Dar, dedicaţi cum îi ştiu eu pe cei doi primari, niciunul dintre ei nu şi-ar părăsi misia divină de a le băga concetăţenilor bunăstarea pe gât. Şi-atunci? Poate fac echipă Tăiţelu cu Dunca şi-i trag un teleferic de pe Gugu pe Semenic.



Scrieti un comentariu