Prisma » Politic » ”Veniturile salariale şi pensiile vor creşte în luna iunie”

”Veniturile salariale şi pensiile vor creşte în luna iunie”

A declarat ieri, la Reşiţa, primvicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde

PDL Caraş-Severin nu a luat încă o decizie în ce priveşte modul în care va candida la alegerile din 10 iunie 2013, a declarat miercuri, la Reşiţa, într-o conferinţă de presă, Sorin Frunzăverde, primvicepreşedintele formaţiunii. PDL Caraş-Severin va avea vineri, 9 martie, o şedinţa a Biroului Judeţean Permanent, ocazie cu care va decide dacă formaţiunea se va prezenta în alegerile locale drept PDL sau sub egida Mişcării Populare din Caraş-Severin, având sigla Inima. Frunzăverde nu a dorit să comenteze până la acel moment nimic care ar fi putut conduce la o idee de cum vor aborda democrat-liberalii cărăşeni competiţia electorală. Tot vineri se va lua în discuţie, conform liderului democrat-liberal, şi abordarea faţă de o posibilă colaborare cu PNŢCD sau cu Partidul Verde.

“Inima este simbolul Popularilor Europeni şi un simbol pe care eu l-a, avansat cu câteva luni în urmă, a spus Sorin Frunzăverde. Culoarea rămâne de văzut, în fond, ea va rămâne la latitudinea fiecărei organizaţii. În plus, dacă e să vorbim despre încă o confirmare, eu am vorbit mai înainte despre necesitatea creşterii salariilor şi pensiilor, din cauza veniturilor mici ale românilor. Iată că azi (miercuri, n.n.), în discursul prezidenţial din faţa camerelor reunite ale parlamentului apare această afirmaţie, ceea ce dovedeşte că ce am spus eu a avut acoperire. Probabil că în luna iunie se va întâmpla acest lucru. Iar dacă opoziţia va afirma, aşa cum a mai făcut-o şi când eu am lansat această posibilitate, că e un gest electoral, poate să o facă. Creşterea trebuie să se producă pentru mai binele cetăţenilor şi nu pentru clasa politică.”

Pe de altă parte, PDL a început marţi negocierile cu UNPR, a precizat Frunzăverde, stabilindu-se un set de principii care vor sta la baza protocolului democrat-liberalilor cu progresiştii. Alături de Sorin Frunzăverde s-a aflat miercuri şi jurnalistul Doru Dinu Glăvan, fost redactor-şef la Radio Reşiţa, care şi-a reafirmat decizia candidaturii sale la primăria municipiului, la propunerea PDL. Glăvan a dorit să spulbere astfel o serie de discuţii care s-au creat în jurul candidaturii sale, unii observatori spunând că este doar o variantă care va testa electoratul. Întrebat dacă s-a înscris în PDL sau despre viziunea sa asupra cuceririi “redutei” care este primăria Reşiţa, Glăvan a răspuns: “Toate la timpul lor.”

Dan Apostolescu

Spread the love


Scrieti un comentariu