Prisma » Civica » Încă o comisie

Încă o comisie

Gurile rele care comentează, evident din cauze personale ce tind a fi psihiatrice, cum că reprezentanţii puterii nu se iau la trântă cu răufăcătorii, mai ales contrabandiştii şi alte categorii de evazionişti, au fost închise triumfal prin efortul personal al prefectului. A fost înfiinţată o comisie de lucru pentru combaterea fenomenului! Asta în condiţiile în care sunt diverse instituţii ale statului investite cu prerogative în acest segment infracţional. Cum nu şi-au prea făcut treaba, prefectul a luat taurul de coarne şi din chiar momentul în care a fost anunţată facerea, le-a dat componenţilor nou născutei un pont de mare importanţă: contrabanda cu ţigări se face la Zlatiţa, unde grădinile românilor se învecinează cu cele ale sârbilor! Cam nasol! Ce-ar vrea acum, reprezentantul Guvernului în teritoriu? Ca vigilenţii şi imaculaţii poliţişti de frontieră să strice relaţiile de cumetrie între vecini? Sau, mai grav, să strice relaţiile de prietenie şi bună vecinătate dintre poporul român şi poporul sârb? Nu ne este suficientă dandanaua de la Bruxelles, unde diplomaţii noştri s-au trezit că ar fi nişte vlahi persecutaţi de prietenii sârbi? Ce persecutare, ce discriminare? Astea se pun doar în cazul etniilor din România. În restul Europei, nu există etnici români. Doar ţiganii care, evident că au plecat din România pentru că erau cum altfel, decât discriminaţi şi persecutaţi!?

Dar să revenim la oile prefectului, pardon ale prieteneştii frăţii a contrabandei româno-sârbe. Ăştia chiar ne cred tâmpiţi. Vă propun un minim exerciţiu de logică. La graniţa judeţului cu ţara vecină se făcea contrabandă cu ţigări de ordinul milioanelor de euro. Anul trecut, vameşi şi poliţişti de frontieră au fost arestaţi ca-n filmele cu proşti, cu elicopterele. Gata cu traficul ilegal! Aşa ar fi logic. Dar, traficul continuă. Mărturie stau pieţele şi străzile din localităţile judeţului. Acum, una din două. Ori n-au fost plimbaţi cu elicopterele cei vinovaţi, ori am asistat la o simplă rotaţie de cadre: aţi luat destul, mai lăsaţi-i şi pe alţii!

Aşa că, dom’ prefect, la ce drac ne mai trebuie o comisie? Vrei să se ia de gât pentru comision, pardon pentru combaterea contrabandei? Lasă-i mai bine să aplice fiecare legea lui, că ţigări la poporul prieten se găsesc să umpli şi Dunărea, dacă seacă.

Editorial – Dan Popoviciu

Spread the love


Scrieti un comentariu