Prisma » Executiv » Protejarea neutralităţii internetului

Protejarea neutralităţii internetului

Deputaţii europeni votează pentru protejarea neutralităţii internetului.

Descărcarea lentă a conţinutului de pe internet poate dăuna nervilor, dar şi afacerilor utilizatorilor. Cauza poate fi congestia reţelei în momente de utilizare maximă sau decizia unei companii de telecomunicaţii de a limita accesul la anumite servicii sau aplicaţii, de exemplu la cele ale companiilor cu care se află în competiţie. Pe 18 martie, comisia pentru industrie a aprobat interzicerea acestor practici, care încalcă principiul neutralităţii internetului.

Toate datele de pe internet trebuie tratate în mod egal, indiferent de sursă sau tip, a spus comisia pentru industrie de la Parlamentul European, votând noi reguli pentru sectorul telecomunicaţiilor.

Companiile vor putea oferi clienţilor lor servicii specializate, de înaltă calitate, precum televiziunea de înaltă definiţie, video conferinţe şi telemedicină interactivă. Pentru ca acestea să nu afecteze internetul deschis şi serviciile publice, comisia a adăugat câteva garanţii: serviciile specializate sunt permise numai dacă nu încetinesc sau interferează cu conexiunea internet a altor utilizatori, iar clienţii nu pot fi obligaţi să cumpere aceste servicii. O parte din deputaţi au spus că aceste garanţii nu sunt îndeajuns de puternice pentru a preveni discriminarea.

Votul în plen este programat pentru 3 aprilie 2014.

REF.: 20140319STO39309

Spread the love


Scrieti un comentariu