Prisma » Sport » Copii campioni naţionali şi internaţionali

Copii campioni naţionali şi internaţionali

Există copii şi tineri pentru care performanţa a devenit o ţintă pe care vor să o atingă şi chiar să se autodepăşească. Puţini cunosc sacrificiul pe care cei ce practică înotul ca sport de performanţă, îl fac pentru a ajunge acolo sus, pe podium, în primele locuri. Două ore de antrenament zilnic, 6 zile pe săptămână, pentru cei din categoria copii, iar cei mari până la 9 antrenamente pe săptămână

La Clubul Sportiv Şcolar Reşiţa există copii care se mândresc cu performanţe şi rezultate de excepţie, la nivel naţional şi internaţional şi antrenori care cred în capacitatea lor de învingători. Munca este asiduă, pe parcursul săptămânii, pe lângă antrenamente copii având şi 2-3 norme de control ce îi ajută să-şi verifice rezultatele şi nivelul de antrenament la care se află, pentru că e nevoie de forţă şi perseverenţă pentru a obţine rezultatele pe care orice sportiv de performanţă şi le doreşte.

În 7 aprilie s-au întors de la Campionatul Naţional de seniori şi juniori I, copii de la Clubul Sportiv Reşiţa, unde aceştia au obţinut două medalii la 50 metri liber şi 100 metri liber, prin Paul Petrescu, locul II şi un loc III la proba de 4X200 m liber-băieţi.

La ultimul concurs pentru categoria copii, care a avut loc la Oradea, “Memorial Herman Schir”, copiii de la CSS Reşiţa au luat locuri pe podium. Baciună Roberta la 50 de metri fluture şi 50 de metri spate şi Popescu Denis tot locul III, la 50 de metri delfin şi 50 de metri spate.

Roberta este în prezent cea mai bună înotătoare a Clubului la categoria copii, ea deţinând până în prezent 35 de medalii obţinute în decursul a 2 ani de când practică înotul de performanţă. Dintre acestea 19 medalii reprezintă locul I, iar restul locul II şi doar câteva medalii sunt de locul III. Mama Robertei povesteşte că după fiecare antrenament Roberta are nevoie de câteva ore de odihnă pentru că munceşte atât de mult la bazin, încât vine acasă extenuată. Lecţiile le face abia seara, pentru că timpul nu-i permite şi, cu toate acestea, Roberta are rezultate foarte bune şi la şcoală nu doar la concursurile de înot.

Copii inotatori pe podiumul de premiere

Antrenoarea Robertei Baciună este Nadia Câmpan care se poate mândrii cu lotul de copii pe care îi antrenează.

Există trei concursuri naţionale pe an, la care participă cei mai buni sportivi. Pe perioada pregătirii pentru concursurile naţionale, sportivii participă şi la concursuri zonale unde copiii îşi pot testa capacitatea şi forţa pentru concursurile naţionale, foarte importante pentru ei.

La Concursul Naţional Poliatlon, tot la categoria copii, care a avut loc la Piteşti, Roberta a urcat iarăşi pe podium, cu locul II la 50 m bras, iar locul III a fost ocupat de fete la proba 4X100 metri mixt, o probă destul de dificilă, după cum precizează chiar antrenoarea Nadia Câmpan.

Tot luna trecută, în perioada 15-16 martie a avut loc Concursul Internaţional Pamina, în Germania, un concurs foarte greu, la care au participat peste 800 de sportive din peste 27 de ţări, inclusiv America şi Egipt, ţări favorite în concurs. Şi aici înotătorii reşiţeni au urcat pe podium prin Roberta Baciună, locul III la 100 m bras şi Denis Popescu, locul II la 100 m spate, categoria copii şi locul III, Borca Lorena la juniori II.

La acelaşi gen de concurs , anul trecut în Grecia, Roberta a obţinut la 2 probe diferite două medalii de locul I.

Toate aceste performanţe înseamnă sacrificarea timpului liber, a tot ceea ce face un copil obişnuit, de vârsta lor, înseamnă bani investiţi în costume de înot de calitate, bani pentru deplasări la concursuri, deşi antrenorii fac uneori eforturi să obţină sponsorizări şi să reducă din cheltuiala părinţilor.

Copiii se pregătesc acum pentru concursul din Grecia unde vor participa 7 dintre cei mai buni înotători ai CSS Reşiţa şi speră să urce din nou pe podium.

Elena Franţ

Spread the love


Scrieti un comentariu