Prisma » Sănătate » Inaugurare SMURD în Caraş-Severin

Inaugurare SMURD în Caraş-Severin

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a inaugurat, ieri, la Reşiţa, împreună cu secretarul de stat Mihai Capră, cu preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde şi cu prefectul judeţului, Octavian Ţunea, noul serviciu SMURD al judeţului, structurat pe patru centre: Reşiţa, Oraviţa şi Bozovici.

Este, de fapt, a spus Sorin Frunzăverde la inaugurarea de la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, chintesenţa parteneriatului dintre două instituţii ale statului – Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Sănătăţii şi una a administraţiei regionale – Consiliul judeţean. E o secvenţă, de fapt, a unui proiect european pentru dotarea ISU cu zece autospeciale de urgenţă, dintre care patru au şi sosit. Finanţarea totală se ridică, a precizat Frunzăverde, la 10,5 milioane de lei, peste două milioane fiind afectate dotării SMURD. Cele patru centre din judeţ vor asigura activităţile specifice ale acestui domeniu, acoperind practic teritoriul întregului judeţ.

“Prezenţa dlui ministru Berca aici trebuie salutată, a spus Frunzăverde, mai ales că domnia sa este instalat de curând în funcţie. Este cu atât mai important cu cât acest lucru înseamnă ridicarea calităţii asistenţei medicale de urgenţă într-un mod european, pentru că realizarea acestor centre pleacă de fapt de la legislaţia europeană. Vom avea 64 de paramedici, care vor fi angajaţii Spitalului judeţean şi el, pertener, de acum, în acest proiect. Le mulţumesc tuturor celor care au crezut în această investiţie.”

Ministrul Gabriel Berca a primit onorul unor plutoane de militari ISU, pompieri şi paramedici, după care, în urma unei slujbe religioase, a avut lor tăierea panglicii inaugurale, ministrul le-a înmânat simbolic cheile noilor ambulanţieri iar manifestarea s-a închieta cu o defilare.

“Era de datoria mea să fiu astăzi la Reşiţa, a spus Gabriel Berca, pentru că inaugurăm un serviciu public pentru cetăţean, un serviciu extrem de important, care salvează vieţi. E fundamental pentru mine ca ministru să găsesc soluţii, şi împreună cu autorităţile locale, împreună cu celelalte ministere, să venim în sprijinul oamenilor aflaţi în suferinţă. Încă din primul moment al mandatului am înţeles ce înseamnă suferinţa, pentru că ştiţi cu toţii ce probleme şi ce situaţii de urgenţă am avut în unele judeţe din ţară. Am simţit influenţa benefică şi modul în care s-au dăruit cei de la SMURD. Am lucrat zi şi noapte cu aceşti oameni. De aceea vreau să-i felicit pe toţi cei din sistem, care vin alături de oameni. Azi, la Reşiţa, avem un exemplu de succes, pentru că aici există oameni cu minte limpede, oameni care, dincolo de disputele politice, construiesc. Este ceea ce îmi doresc să văd în fiecare judeţ. Pentru că dezbaterile politice blochează de multe ori astfel de proiecte. Voi fi prezent aici ori de câte ori va fi nevoie de mine.”

Dan Apostolescu

Spread the love


Scrieti un comentariu