Reorganizarea UCMR – capitolul: Onorarii pentru administratori
Se dau lupte grele pentru stabilirea administratorului judiciar la UCM Reşiţa. Miza este mare, onorariul pe măsură!
UCM Reşiţa n-a murit, numai un pic s-a odihnit, merge mai departe, cu speranţa că va fi resuscitată de administratorul judiciar provizoriu al societăţii, V.F. INSOLVENŢĂ. S.P.R.L, societate civilă profesională de practicieni în insolvenţă, reprezentată de avocat Mariana Popa. De remarcat este faptul că administratorul judiciar este provizoriu, deoarece Adunarea Creditorilor nu s-a înţeles asupra confirmării acestuia şi nici asupra onorariului pe care administratorul judiciar urmează să-l primească!
Adunarea Creditorilor U.C.M. Reşiţa S.A. s-a întrunit în data de 22 februarie 2012, la Crystal Palace, din Bucureşti, pentru a discuta trei puncte pe ordinea de zi: 1. Prezentarea situaţiei debitorului; 2. Desemnarea Comitetului Creditorilor; 3. Confirmarea administratorului judiciar V.F. INSOLVENŢĂ S.P.R.L.;
Conform procesului verbal al şedinţei, la discuţii au fost prezenţi cei mai mari creditori ai UCM Reşiţa, reprezentând 87 la sută din valoarea creanţelor. Iată care sunt primii 20 creditori ai uzinei:
- Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – ANAF
- INET AG
- B.C.R
- SC Energy Holding SRL
- SC Hidroelectrica SA
- Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului – AVAS
- BRD
- SC Romelectro SA
- Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara -DRAOV
- SC Italinox Romania SRL
- SC Vardo SRL
- SC UCM Turnate SRL
- SC Marius Gabriel Transport SRL
- SC Enel Energie SA
- SC ICPE Actel SA
- SC General Com Invest SRL
- SC Coface Romania Credit Management Services SRL
- SC Top Konex Serv SRL
- SC Hydro Engineering SA
- SC UCM Oxy Gaz SRL
Adunarea Creditorilor a ales un Comitet al Creditorilor, alcătuit din ANAF – preşedinte, AVAS – membru şi INET – membru. La punctul 3. al ordinii de zi, AVAS a solicitat schimbarea administratorului judiciar, propunând pe SC Euro Insol SPRL, iar alţi creditori au propus un onorariu de 3 la sută din valorificarea bunurilor şi recuprarea creanţelor, dar nu mai mult de 2000 de euro pe lună. Deoarece nu s-a întrunit cvorumul de vot pentru niciuna din propunerile creditorilor, administratorul judiciar rămâne docamdată acelaşi, însă neconfirmat, iar onorariul rămâne neschimbat, aşa cum a fost stabilit de Adunarea Generală a Acţionarilor (3% din valorificarea bunurilor debitoarei şi/sau recuperarea creanţelor, fără limitarea sumei).
Reamintim că, în acest context, administratorul special al UCM Reşiţa, Dan Obădău, a anunţat că uzina lucrează, îşi plăteşte datoriile curente şi nu va concedia salariaţi.
L-am căutat pe liderul celui mai mare sindicat din UCMR, Trandafir Ostoia, să ne spună ce părere are despre starea de insolvenţă a uzinei, dar liderul nu a răspuns la telefon. De altfel, Trandafir Ostoia, preşedintele Sindicatului Liber şi Independent din UCMR, de peste 16 ani, a dispărut din viaţa publică a oraşului, nimeni nu mai ştie cum arată, nimeni nu mai ştie dacă el există cu adevărat.
Matei Mircioane
Publicat in: 22/03/2012 | Nu sunt comentarii » |