Prisma » Civica » Bordurile Reşiţei

Bordurile Reşiţei

Foarte multă lume nemulţumită, dacă ar fi să ne luăm după oficioşii partidului de guvernământ, vis-a-vis de campania de reabilitare a arterelor de circulaţie din Reşiţa. Vine domnul deputat Valentin Rusu şi vituperează pe o temă ce i-ar da premiul Oscar la ipocrizie. Îl acuză pe actualul primar că reface drumurile din municipiu, el, deputatul, fiind cel care a pus pe butuci o întreagă direcţie judeţeană de drumuri. Culmea prostiei la români, de unde şi procentele din ce în ce mai mari ale partidului şobolanului otv, este că Rusu a fost ales deputat de oamenii care circulau la acel moment pe cel mai prost drum din Caraş-Severin, Reşiţa-Oraviţa.

Dar, să revin. În Reşiţa se lucrează în draci la reabilitarea arterelor de circulaţie. Se scot borduri, se pun altele. Se asfaltează. Cred că şi şinele de tramvai, adevărate trambuline spre ieşiri în decor pe timp de iarnă, toamnă, îşi vor da obştescul sfârşit. Se face ceva. Ce zic oficioşii de la putere? Că e praf în ochi, că e deturnare de fonduri, că e o găselniţă etc. Fraţilor, e o reabilitare de drumuri. Punct! În condiţiile în care Frunzăverde şi-a băgat basca în el municipiu reşedinţă de judeţ Reşiţa, în el al doilea municipiu, Caransebeş, şi a dat bani cu găleata comunelor ce sug cu paiul oranjada redistribuirilor de la buget, de ce ar fi de condamnat acţiunea lui Stepanescu? De ce nu se iau de statuile, fântânile, fabricile şi pavajele de pe trotuarele lui Vela de la Caransebeş? Simplu! Într-un sondaj de uz intern, Frunzăverde pierde doar în faţa lui Stepanescu în cele două municipii, dacă ar fi să mai candideze la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Or, aici se stabileşte câştigătorul. Să se fi gândit ayatolahul la echipa Stepanescu la Consiliul Judeţean, Vela la Caransebeş şi Ion Popa la Reşiţa? În paranteză fie spus, Ion Popa a greşit enorm prin reticenţa de a fi prezentat ca Nelu Tăiţelu. În acelaşi sondaj de care aminteam mai sus, Ion Popa era necunoscut de mai bine de 50 la sută din respondenţi. Dacă oamenii ar fi fost întrebaţi de Nelu Tăiţelu sunt convins că procentele i-ar fi crescut vertiginos. Dar, rădăcinile sunt al dracului de bine înfipte în pământ şi nu le poţi înlocui cu panseluţe.

Ce să mai spun, că plecasem de la bordurile lui Stepanescu. Le pune? Bine! Asfaltează între ele? Şi mai bine! Dacă merg cu maşina personală pe aceste drumuri ca pe o şosea din Occident, sănătate dom’ primar!

Editorial – Dan Popoviciu

Spread the love


Scrieti un comentariu