Prisma » Ştiinţă » DeepFlight Dragon, o “aeronavă pentru apă”

DeepFlight Dragon, o “aeronavă pentru apă”

Compania DeepFlight, pionieră în aviaţie subacvatică, va prezenta un tip cu totul nou de submarin personal la Monaco Yacht Show (24-27 septembrie 2014), prin lansarea unui model care este, potrivit relatărilor, atât de uşor de pilot încât va crea o nouă nişă în turismul subacvatic.

DeepFlight Dragon este submarinul personal cel mai compact şi uşor de pe piaţă, şi a fost proiectat pentru a fi atât de intuitiv de utilizat, încât beneficiarii vor putea să-l piloteze cu un minim set de instrucţiuni.

DeepFlight este primul producător de submarine personale care îşi va vinde ambarcaţiunile sale pentru amatorii de turism în spaţiile acvatice adânci.

Alimentat integral electric (zero emisii), DeepFlight Dragon a fost proiectat special pentru o utilizare uşoară de pe iaht sau ponton, pentru a explora zona întunecată a mării, până la 120 de metri. Cu o greutate de 1.300 kg şi sub 1.5 m în înălţime, Dragon încape uşor în garajele de pe iahturile existente. Ca toate submarine personale DeepFlight, Dragon este plutitor, ceea ce înseamnă că ambarcaţiunea în mod automat pluteşte la suprafaţă. Aceasta reprezintă un avantaj în securitate, într-o situaţie neaşteptată ocupantul doar opreşte alimentarea şi vehiculul ajunge imediat la suprafaţă, fără timpii pierduţi pentru eliminarea balastului din construcţiile clasice. Este prima navă DeepFlight care utilizează forţa de tracţiune verticală, având astfel capacitatea de a plana, funcţionând pe aceleaşi principii ca avioanele.

submarin personal

“În timp ce oamenii au visat mult timp la aparate de zbor, noi am realizat acest vis construind nave care zboară sub apă”, a spus Graham Hawkes, fondator DeepFlight. “În ultimii douăzeci de ani am testat şi realizat cinci generaţii de submarine personale, cu fiecare generaţie aducând caracteristici noi. Prin DeepFlight Dragon, am vrut ca oamenii să se bucure pe deplin de experienţa de zbor cu un submarin personal. La urma urmei, nimeni nu cumpără o maşină sport şi apoi dă cheile unui şofer [uşurinţa în manevrare elimină nevoia unui pilot]”.

Dragon pentru două persoane este singurul submarin personal cu destulă putere pentru a se baza exclusiv pe forţa de tracţiune verticală pentru a plonja în adâncuri, eliminând complexitatea sistemelor cu balast şi a sistemelor cu greutăţi pe care toate submersibilele concurente le folosesc pentru a se scufunda sau reveni la suprafaţă. Această nouă ambarcaţiune oferă, de asemenea, un dispozitiv unic pe piaţă, DeepFlight Dive Manager, o tehnologie proprietate a companiei, care monitorizează şi gestionează funcţiile critice ale ambarcaţiunii, eliminând astfel nevoia unui pilot profesionist pe un al treilea loc, spun producătorii săi.

Să mai amintim că viteza de croazieră este 4 noduri iar preţul 1.5 milioane dolari.

Spread the love


Scrieti un comentariu