Prisma » Mediu » NASA nu a prezis un Blackout Global în decembrie

NASA nu a prezis un Blackout Global în decembrie

Cea mai recentă păcăleală majoră, “zilele de întuneric”, a fost în cele din urmă risipită, după ce site-ul de ştiri satirice Huzlers.com a scris o poveste susţinând că lumea va fi aruncată în beznă câteva zile în cursul lunii decembrie.

Această alarmantă – şi cu totul falsă – afirmaţie de pe site-ul menţionat a fost insinuată în mintea oamenilor prin faptul că era menţionat Charles Bolden, administratorul NASA, ca sursă.

Huzlers.com a susţinut că bezna totală se va datora “unei furtuni solare, ceea ce ar determina ca praful şi micile corpuri din spaţiu să se aglomereze şi, prin urmare, să blocheze 90% din lumina soarelui.”

Povestea a devenit virală, cu cetăţeni în panică întorcându-se spre Twitter să-şi exprime îngrijorarea cu privire la întunericul care va cuprinde întreaga lume.

Dar ciudat, faptul că mass-media serioasă nu a vorbit despre subiect, pe bună dreptate, iar NASA, evident, nu a anunţat aşa ceva, nu a calmat fluxul de informaţii pe reţelele de socializare.

Nu este nevoie să intrăm în panică sau chiar să fim preocupaţi de acest lucru. Chiar dacă exploziile solare fac parte din activitatea normală a Soarelui, ele nu pot fi prezise, în prezent, cu mai mult de 24 de ore în avans. În ceea ce priveşte 21 decembrie, putem spune că această zi va fi mai scurtă decât alte zile ale anului în emisfera nordică. Dar este doar un fenomen natural care se repetă în fiecare an şi este numit “solstiţiului de iarnă” sau ziua cea mai scurtă a anului (în emisfera nordică – sau cea mai lungă în emisfera sudică).

Nu este prima dată când NASA trebuie să combată o poveste privind întunericul care cuprinde întreaga lume. În 2012, un zvon lansat clama că Pământul va trece printr-o “Centură Fotonică” care va cufunda planeta în întuneric.

Spread the love


Scrieti un comentariu