Prisma » Politic » Bănăţenii de munte, în miezul vârtejului politic

Bănăţenii de munte, în miezul vârtejului politic

Victor Ponta, prezent la Reşiţa, s-a arătat îngrijorat că Guvernul ne vinde ţara!

Ceea ce părea simplu, se dovedeşte extrem de complicat. Frunzăverde şi-a dat demisia, oficial, din PD-L, s-a înscris în PNL, a părăsit şi fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean. Se zice că 38 de primari PD-L, din 42, îl vor urma pe Frunzăverde în PD-L. Bun, dar cine va rămâne preşedinte la PD-L Caraş-Severin, cine va prelua sediul PD-L, cine va prelua preşedinţia Consiliului Judeţean, ce vor face şefii direcţiilor judeţene pedelişti, ce va face prefectul, şi el provenit din grupare democrat-liberală? Care va fi locul şi rolul foştilor pedelişti în gruparea extinsă a liberalilor? Sunt acestea întrebări pasionante, care nu prea dau timp bănăţenilor să se ocupe de construcţii materiale. Acum, bănăţenii, ca şi toţi românii, de altfel, sunt ocupaţi cu monitorizarea construcţiilor politice, spirituale.

În acest context, la sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost la Reşiţa, pentru a participa la lansarea oficială a candidatului USL pentru Primăria Reşiţa, Mihai Stepanescu. În deschiderea conferinţei de presă, organizată la sediul PSD Caraş-Severin, preşedintele judeţean PSD, Ion Mocioalcă a anunţat că miezul politicii româneşti s-a mutat la Reşiţa. Apoi, Victor Ponta i-a urat lui Mihai Stepanescu, “Bun revenit în Partidul Social Democrat!” şi l-a asigurat că viitorul Guvern USL îl va sprijini în proiectele de modernizare şi dezvoltare ale municipiului. Ponta şi-a mai exprimat convingerea că, spre deosebire de alte judeţe, care au rămas portocalii, în Caraş-Severin, Uniunea Social Liberală va câştiga detaşat, atât alegerile locale din iunie, cât şi alegerile parlamentare, care s-ar putea să fie devansate. “Sunt convins că vom câştiga şi alegerile prezidenţiale, cu candidatul nostru, Crin Antonescu, alegeri pentru care anul 2014, în noile condiţii politice, devine o dată incertă, mult prea îndepărtată”. Ponta a spus că, prin trecerea unor parlamentari pedelişti la USL, Puterea actuală a pierdut majoritatea în Senat, iar în Camera Deputaţilor, majoritatea este instabilă. Astfel că USL va demara procedurile pentru demiterea preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, acuzată de grava încălcare a regulamentului instituţiei. Ponta a mai apreciat că, în cazul în care se va dovedi că echilibrul politic s-a schimbat, în următoarea etapă, trebuie numit fie un Guvern de Uniune Naţională, fie un Guvern de tehnocraţi, care să organizeze alegeri anticipate: “După ce USL va câştiga alegerile, Guvernul USL va trebui să se ocupe de treburile ţării, pentru că acum nimeni nu mai conduce România”. Preşedintele PSD şi-a exprimat îngrijorarea că Guvernul Ungureanu, slab dezorientat şi şantajabil, poate produce mult rău României, de aceea, alegerile parlamentare trebuie organizate cât mai repede, luna noiembrie fiind mult prea îndepărtată.

Victor Ponta a mai declarat că, dacă va ajunge premier, printre primele măsuri economice pe care le are în vedere sunt: Reducerea contribuţiei de asigurări sociale; TVA diferenţiat pentru produsele agroalimentare, pentru încurajarea producţiei interne; O nouă lege a achiziţiilor publice, astfel încât acestea să fie corecte şi transparente; Interzicerea accesului Guvernului la fondul de rezervă al bugetului de stat, fond care a fost folosit pentru mituirea primarilor puterii;

La conferinţa de presă, de sâmbăta trecută, alături de Victor Ponta au fost Ion Mocioalcă şi Marcel Vela, copreşedinţii USL în Caraş-Severin, precum şi candidatul USL la primăria Reşiţa, Mihai Stepanescu.

Toate bune şi frumoase, dar, cine face roboţi, cine extrage aur şi cupru din pământ, cine face avioane, agricultură, cultură, autostrăzi? Dacă nu le-am făcut înainte de alegeri, oare, după alegeri, epuizaţi de atâtea discuţii, vom mai avea chef?! Guvernul, probabil, îngrijorat şi el de aceste probleme, s-a gândit să dea pe mâna unor companii străine aurul, cuprul, autostrăzile etc. Nu de alta, dar, să ne scape de nişte griji.

În aceste condiţii, Victor Ponta se arată revoltat faţă de intenţia Guvernului de a ne vinde ţara! Oare să fie doar o revoltă politicianistă sau este într-adevăr o problemă gravă, de care depinde viitorul nostru şi al urmaşilor, urmaşilor noştri.

Matei Mircioane

Spread the love


Scrieti un comentariu