Prisma » Civica » Toţi oamenii preşedintelui

Toţi oamenii preşedintelui

Acum, că a mai trecut ceva vreme de la dezertarea domnului Frunzăverde din FSN către noul FSN, stăm strâmb şi gândim drept: ce dracului se va alege de judeţul ăsta? Sunt de analizat două situaţii. Una politică, cealaltă administrativă. Din punct de vedere politic, asistăm la un şah mat dat electoratului. Nu mai avem opoziţie, nu mai avem pe cine sancţiona la vot pentru viaţa de rahat la care cetăţenii judeţului sunt obligaţi de ani buni de zile, sub minunata conducere a fostului pedelist, domnul Frunzăverde. Culmea tupeului, ipocriziei şi a nesimţirii este matul în urma căruia candidatul la conducerea destinelor judeţului pe viitor este tot domnul Frunzăverde, de această dată vopsit din portocaliu în roşu, galben şi albastru. Este doar o coincidenţă nefericită, de-a dreptul contra naturii, cu simbolurile drapelului naţional. Este vorba despre culorile PSD şi PNL, noua revelaţie doctrinară a domnului Frunzăverde. Practic, toată politica fesenistă s-a reîntregit în Caraş-Severin. Sătui să se tot joace de-a mimarea luptei politice, corifeii PSD, PNL şi PDL Caraş-Severin au dat-o pe faţă. Şi-au legitimat o relaţie politică ce o practicau în spatele uşilor închise. Vezi rezultatele alegilor de până acum. Toată lumea a fost mulţumită. Unii cu primăriile de municipii (excepţie fiind actualul edil al Reşiţei care a avut tupeul de a se fi ales independent şi am văzut cu toţii tratamentul ce l-a primit la diversele alocări bugetare pentru municipiul Reşiţa), alţii cu deputăţia, alţii cu Consiliul Judeţean. Toate bune şi frumoase. Chiar era un joc de societate plăcut, liniştitor, până ce domnul Frunzăverde s-a găsit să-l facă public, prin trecerea sa la USL.

Mai departe. Acum, preşedinte al Consiliului Judeţean este domnul Ionesie Gheorgheoni. Implicat în megascandalul composesoratului de la Bucova. Şi iată cum trecem la partea a doua, cea administrativă. Noul preşedinte va trebui să gestioneze o administraţie judeţeană compusă din foştii oameni ai preşedintelui care, într-un ritual de curăţenie a conştiinţei politice şi umane îl vor urma pe domnul Frunzăverde şi vor deveni membri USL. Domnul preşedinte Gheorgheoni, pedelist rămânând pentru a nu pierde comanda, va fi nevoit să lucreze cu opoziţia! Grea misie pentru noul preş. Ar fi interesant şi pitoresc în acelaşi timp, de a afla dacă odată cu noua funcţie, domnul Gheorgheoni a preluat şi biroul domnului Frunzăverde. Scuzaţi ironia!

Mai vine, tot administrativ, reacţia necesară a fostului premier, actual preşedinte al PDL, Emil Boc. Din moment ce l-a numit trădător pe domnul Frunzăverde, nu va căuta o cale de răzbunare? Şi tare mi-e teamă că, victimă colaterală a jocului politic al fostului preşedinte va fi prefectul Octavian Ţunea. Boc va împuşca doi iepuri dintr-o dată. Îl va îndepărta din funcţie pe omul preşedintelui şi îi va răsplăti pe Iancu Simion şi pe Nicuşor Vasilescu pentru gestul de a nu fi abandonat corabia, impunând în Caraş-Severin un prefect recomandat şi agreat de cei doi. Cât despre şefii deconcentratelor din judeţ, „numiţi” de fostul preşedinte, ce să mai vorbim! Alte debarcări, alte procese etc. Curvă mare domnule, politica asta!

Editorial – Dan Popoviciu

Spread the love


Scrieti un comentariu