Prisma » Sănătate » „Întoarcerea la apă! Echilibru şi Sănătate”

„Întoarcerea la apă! Echilibru şi Sănătate”

Conferinţă la Băile Herculane

Asociaţia Pro Turism Herculane a continuat campania pentru promovarea staţiunii cu un nou eveniment. Conferinţa Naţională „Întoarcerea la apă! Echilibru şi Sănătate”, aflată la a III-a ediţie, a reunit hotelieri, investitori, specialişti în medicină, operatori de turism şi autorităţi publice pentru găsirea celor mai optime soluţii de dezvoltare a zonei.

În cadrul conferinţei, participanţii au pus în discuţie promovarea potenţialului natural şi la nivel internaţional, considerând că staţiunea îşi merită locul pe podiumul staţiunilor de top din Europa. Cu atât mai mult cu cât studiile arată că turismul balnear se află în creştere la nivel european.

Managerii din domeniul hotelier au prezentat cifrele ultimelor 12 luni, ce arată că în urma eforturilor de investiţii şi promovare, numărul turiştilor ce s-au cazat in unităţile lor a crescut cu 28 %.

“Am prezentat cifre ce arată nu numai că numărul turiştilor a crescut comparativ cu anul trecut, ci şi că turiştii sunt prezenţi aici pe tot parcursul anului şi că nu desfăşurăm o activitate sezonieră. De asemenea numărul de vizitatori tineri a crescut, inclusiv numărul copiilor. Încurajaţi de această creştere, suntem pregătiţi să le oferim tinerilor diverse activităţi pe care ei le cer, precum şi divertisment. În acest moment avem în desfăşurare şi lucrările de amenajare a noi locuri de joacă, ce urmează să fie finalizate la începutul lunii mai, pentru a întâmpina toate dorinţele turiştilor. În urma rezultatelor din ultimul an, unul din hotelurile noastre din Herculane a fost nominalizat la Top Hotel Awards, la secţiunea cel mai popular hotel din România. Am demonstrat că se poate!” a declarat Marius Băzăvan, manager al grupului Bacolux Hotels.

Un bun promotor al turismului românesc, Florin Arjocu (drumliber.ro) a propus în cadrul conferinţei un program ce are Herculane ca destinaţie de bază pentru cazare şi tratament şi punct de plecare pentru 6 trasee turistice, cu deplasare până la 200 km, pentru a da posibilitatea turiştilor români şi străini să se bucure de tot ceea ce are zona de oferit.

Medicii invitaţi au avut ocazia să pună în discuţie îmbunătăţirea metodelor de tratament. Introducerea unui program pentru cei cu probleme de greutate, care să combine regimul alimentar, terapie acvatică, gimnastică în apă şi consiliere psihologică sau un program pentru cei ce doresc să renunţe la fumat ajutaţi de apă şi aerul puternic ionizat negativ aflat aici, sunt doar câteva din subiectele abordate.

“Este firesc ca astfel de tratamente să fie găsite aici. Acestea se practică cu succes în staţiunile balneare din Europa. Este important ca oamenii să înţeleagă nevoia de scăpa de stresul cotidian, de petrecere a timpului în natură şi de relaxare. Acestea sunt importante pentru obţinerea echilibrului interior” – a precizat psihologul Mihail Jianu, vorbitor în cadrul evenimentului.

Florenţa Albu, Şef Serviciu Afaceri Europene a dat asigurări că instituţia prefectului oferă toată susţinerea demersurilor pentru dezvoltare iniţiate de către asociaţie şi s-a arătat încântată de echipa cunoscută în cadrul campaniei.

Herculane îşi păstrează farmecul indiferent de anotimp. În perioada următoare hotelierii anunţă o vară plină de animaţie şi divertisment.

Asociaţia Pro Turism Herculane îşi continuă demersurile pentru redresarea staţiunii prin seria de evenimente începute în anul precedent cât şi prin noi proiecte dedicate staţiunii.

Spread the love


Scrieti un comentariu