Prisma » Politic » Săptămâna politică locală

Săptămâna politică locală

Sorin Frunzăverde, la Consiliul judeţean, Simi la… arest

Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, şi-a depus luni, candidatura la preşedinţia Consiliului judeţean. Liderul liberal a sosit la Biroul Electoral Judeţean însoţit de liderii judeţeni ai USL, Marcel Vela, preşedintele PNL, Ion Mocioalcă, preşedintele PSD şi Ion Ţundrea, preşedintele PC. Alături de ei s-a aflat şi preşedintele interimar al Consiliului judeţean, Ionesie Gheorghioni, totodată vicepreşedinte al PNL Caraş-Severin. Judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele BEJ Caraş-Severin, a validat candidatura lui Sorin Frunzăverde, care şi-a confirmat astfel, şi oficial, opţiunea pentru conducerea CJ Caraş-Severin.

“Putem spune că încercarea de a readuce într-o stare de normalitate România, care a reuşit, sau al cărui început a reuşit, a început din Caraş-Seeverin, de la această alianţă, pe care am consolidat-o de-a lungul timpului şi pe care am afirmat-o în ultima perioadă., a declarat Sorin Frunzăverde, cu ocazia depunerii candidaturii. Eu nu pot decît să mă bucur de încrederea pe care colegii mei mi-au acordat-o. Vom depune peste câteva ore şi candidaturile la funcţiile de consilieri judeţeni, sub sigla USL, aşa cum stabileşte foarte clar protocolul la nivel naţional.”

Lista candidaturilor acoperă judeţul, a mai spus Frunzăverde, o listă care va aduce în prim plan oameni cu experienţă dar şi oameni tineri, care au dovedit de-a lungul timpului că înţeleg administraţie. O listă echilibrată din punct de vedere al repartizării teritoriale, remarca liderul liberal.

Simi a ratat candidatura la primăria Oţelu Roşu

Primarul oraşului de la Oţelu-Roşu, Iancu Simion Simi, se află, din păcate, pentru el, în arestul poliţiei în momentul de faţă, iar descinderile DNA de la finele săptămînii trecute au repercursiuni asupra carierei sale politice. Acesta a fost suspendat din PDL şi nu mai poate candida la alegerile din 10 iunie! Potrivit anchetatorilor, Iancu Simion Simi ar fi primit de la Tudor Jurj, un om de afaceri din Lugoj, la 19 decembrie 2011, suma de 15.000 lei, printr-un intermediar, pe filiera Romică Anculia. “Banii au fost primiţi de primarul oraşului Oţelu Roşu în schimbul încheierii unui contract finanţat din fonduri europene gestionate de APIA Caraş Severin, în valoare de 300.000 lei şi a promisiunii unor viitoare contracte în valoare de 500.000 lei ce urmau a fi încheiate tot cu firmele controlate de învinuitul Jurj Tudor Ioan. În contextul faptelor descrise, inculpatul Anculia Romică Pavel, în calitatea sa de director al A.P.I.A. Caraş-Severin, şi-a exprimat acordul de a acţiona pentru încheierea, de către cei doi primari, a contractelor finanţate din fonduri europene, în schimbul obţinerii de foloase materiale şi pentru sine”, explică DNA.

Judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara decid astăzi dacă Iancu Simion Simi poate pleca acasă sau rămâne în continuare la arest.

Dan Apostolescu

Spread the love


Scrieti un comentariu