Prisma » Civica » Cine ne vrea proşti?

Cine ne vrea proşti?

Mi-am adus aminte, lecturând mult mediatizatele cablograme ale ambasadei americane, de o mai veche declaraţie a generalului Ioan Talpeş, conform căreia, nouă românilor, trebuie să ni se inoculeze ideea că suntem un popor de nimic. Hoţi, leneşi, fără de cuvânt, tot felul de epitete ce se pot circumscrie ideii de neam fărădelege. N-a vrut să dezvolte, dar ce apare în ultimele zile în media confirmă spusele generalului. Care numai de dezinformare nu poate fi bănuit. Dar, după lectura „compunerilor americane eşti obligat să constaţi că umilul popor român, prin reprezentanţii săi, pune umărul serios la demersul detractorilor.

Fără cuvânt? Mai mediatizat decât Mesia, înainte de a fi europarlamentar, oierul Becali se jura cu mâna pe Biblie în arestul Miliţiei că nu va mai face declaraţii belicoase, că îşi va respecta adversarii, că va fi mai cumpătat la vorbă. Doar ce-a ieşit de la mititica şi s-a pus pe răsturnat vasul cu lături în capul „necredincioşilor”, cultivat fiind, de mai toate ecranele televiziunilor ce par a se întrece în a impune hârtia igienică în locul pastei de dinţi. Ajuns apoi în Parlamentul European, se remarcă printr-o sublimă absenţă de la serviciu.

Leneşi? Dacă veţi cere şi vi se va şi da o statistică a cetăţenilor ce beneficiază în România de prevederile Legii 416, adică ajutorul social dat de primărie celor ce sunt fără venit în schimbul unor ore de muncă prestate în folosul comunităţii, şi i-aţi contabiliza pe cei ce pe nedrept au certificare medicale conform cărora nu pot ridica nici un pai de jos, v-aţi cruci.

Hoţi? Hoţie extinsă, de la capacele de canal furate pentru valorificarea la centrele de colectare a fierului vechi, până la cărămizile vilelor unor foşti sau actuali bugetari, ce ar fi trebuit să beneficieze de salarii de zeci de mii de euro pe lună, pentru a fi dobândit averile ce le etalează în dispreţul prostimii.

Şi atunci, domnule general, n-or fi interesaţi în realizarea tabloului sugerat de dumneavoastră, chiar cei ce ar trebui să se ocupe de sănătatea fizică şi morală a acestei naţii, adică politicienii?

Editorial – Dan Popoviciu

Spread the love


Scrieti un comentariu