Prisma » Justiţie » Mărturii despre reţeaua mafiotă din spatele gratiilor

Mărturii despre reţeaua mafiotă din spatele gratiilor

Instanţa a decis miercuri, 30 mai, ca Bogdan Bujor, Ciprian Rîpanu, Sorin Şonea şi Randi Tokar să rămână în arestul poliţiei pentru 29 de zile. Mărturiile martorilor din dosarul de urmărire penală însă, descriu în amănunt faptele membrilor reţelei, care şochează prin cruzime. În tot acest timp, ei spun că nu au nicio vină.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, gruparea criminală, cristalizată la Reşiţa, era deosebit de periculoasă. Fiecare membru avea un rol bine stabilit în cadrul grupării. De exemplu, fata, Florina Urziceanu, singura pe care instanţa a lăsat-o să plece acasă şi nu a reţinut-o pentru 29 de zile, era mâna dreaptă a lui Bogdan Bujor, unul dintre liderii reţelei. Florina Urziceanu avea rolul menţinerii contactului cu liderul Bujor Bogdan şi transmiterea dispoziţiilor acestuia către ceilalţi membri ai reţelei. De asemenea, tânăra participa la pregătirea operaţiunilor, prelua liderul grupului de la Băile Herculane şi îl transporta la garsoniera din Reşiţa şi chiar avea un rol important în pregătirea autoturismului cu numere false, care urma să fie folosit pentru pânda şi asigurarea fugii de la locul asasinatului omului de afaceri local. Tot tânăra, asigura suportul informativ.

În ce îl priveşte pe Bogdan Bujor, acesta ar fi liderul execuţional al grupării, cel care păstrează legătura cu toţi ceilalţi membri şi dispune cu privire asupra modului concret de acţiune. Nimic nu se face fără voia lui, fără acordul lui, mai ales fără dispoziţia anterioară a acestuia.

Ce spun membrii grupării

În ciuda capetelor de acuzare formulate de procurori, inculpaţii din boxă, susţin cu tărie că nu au nicio vină şi nu înţeleg de ce se află acolo. “S-au uitat la prea multe filme cu mafioţi! Zici că suntem veniţi din Sicilia”, a spus Ciprian Rîpanu, unul dintre acuzaţi. De aceeaşi părere este şi Bogdan Bujor. “Nu au probe împotriva noastră. Ne ţin aiurea aici”, a spus liderul grupului. Una peste alta, cei cinci inculpaţi din boxa martorilor au fost foarte relaxaţi astăzi, afişându-şi constat zâmbetul.

Poligon în Dealul Ciorii

Ca să se antreneze pentru “marea lovitură”, toţi inculpaţii din grup se antrenau constant, într-un poligon amplasat în Dealul Ciorii. Armamentul pentru operaţiunile de tragere a fost adus din Bulgaria şi Serbia, încă din anul 2011. Cei care au părăsit ţara ca să îl aducă sunt Bogdan şi Randi. Cei doi au achiziţionat echipament militar, veste antiglonţ, staţii de emisie recepţie, cagule şi diferite bunuri electronice de înregistrare audio.

Pentru că, dincolo de antrenamentele din Dealul Ciorii, cei cinci erau specializaţi în săvârşirea unor infracţiuni de mare violenţă, şantaj sau tentativă de omor. Potrivit anchetatorilor, aceştia ar fi îndeplinit mai multe acţiuni de intimidare şi apoi anihilare a altor persoane prevăzute ca rivali. Pentru că indivizii sunt deosebit de periculoşi, instanţa a luat măsuri împotriva lor.

“Tribunalul Caraş-Severin a constituit că se impune instituirea măsurii de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile faţă de patru dintre inculpaţi, faţă de o a cincea persoană instituindu-se măsura de a nu părăsi localitatea. În afară de această ultimă persoană, toate celelalte patru au declarat recurs”, a declarat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

Spread the love


Scrieti un comentariu