Prisma » Social » Grija faţă de Reşiţa creează tensiuni noi între cunoştinţe vechi

Grija faţă de Reşiţa creează tensiuni noi între cunoştinţe vechi

Mihai Stepanescu îi acuză pe unii membri ai Comisiei de Dialog Social că sunt în serviciul unui (alt) candidat la Primărie

Subiectul privind investiţiile realizate în municipiul Reşiţa, aflat pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social a judeţului Caraş-Severin, a stârnit, săptămâna trecută, discuţii aprinse, chiar tensionate, între primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, pe de o parte, şi doi dintre membri comisiei, sindicalistul Nicolae Drăgan, reprezentantul BNS în judeţ, şi Dumitru Micu, reprezentant al Asociaţiei Patronatelor din România, filiala Caraş-Severin.

Pentru început, Nicolae Drăgan, l-a acuzat pe Mihai Stepanescu pentru faptul că a venit foarte rar la comisie şi de fiecare dată a prezentat aceleaşi materiale cu parcurile industriale în care, de fapt, nu au venit investitori şi, în patru ani, s-au creat doar o sută de locuri de muncă. Apoi, Drăgan a spus că banii împrumutaţi de Consiliul Local, 12 milioane de euro, ar fi trebuit cheltuiţi mai bine pentru confortul reşiţenilor şi economisirea energiei, adică pentru anveloparea blocurilor, ceea ce i-ar fi scutit pe reşiţeni să mai bage mâna în buzunar, pentru cheltuieli suplimentare. În sfârşit, Nicolae Drăgan, a acuzat nehotărârea Primăriei privind soarta tramvaiului, despre care nu se ştie dacă va mai fi repornit vreodată. Acest, afirmaţii, l-au supărat, în mod evident, pe Mihai Stepanescu, însă acesta a răspuns cu respect şi cu stimă, returnând acuzaţiile în terenul lui Drăgan, spunând că face campanie electorală în serviciul unui alt candidat la Primărie. Şi Drăgan s-a supărat şi a replicat că nu este adevărat, că nu-i face campanie lui Gheorghe Filipescu.

Dar, cireaşa de pe tort, a venit din partea lui Dumitru Micu, care a spus că s-au cheltuit bani aiurea în primărie, pe studii de fezabilitate care nu au fost niciodată realizate, că proiectul Parcului de Recreare din Poiana Golului este o utopie, fiindcă terenul nu este proprietate publică, ci al unor persoane private, şi, acuzaţia cea mai dură, cităm: „Domnule primar, toate investiţiile, pe care le-aţi făcut în Reşiţa, toate atribuirile directe de lucrări sau licitaţiile, au miros de infracţionalitate”. Aici, subprefectul Anton Paulescu, cel care a prezidat şedinţa, l-a oprit pe Micu, rugându-l cu severitate să nu facă acuzaţii care nu pot fi probate. Micu s-a oprit.

Primarul, adresându-se, tot cu stimă şi respect, asistenţei, a demontat punct cu punct acuzaţiile, arătând că nu sunt adevărate şi că, chiar dacă unii lucrători ai Primăriei au acţionat incorect, aceştia vor fi pedepsiţi, deoarece nu este prea târziu. Primarul a mai remarcat cu tristeţe că se cunoaşte de mult cu Drăgan, că s-au întâlnit destul de des pentru unele solicitări private ale acestuia, care, până acum nu s-a găsit să aducă niciun fel de acuzaţii Primăriei, deci, este clar că acum îi face anticampanie. Primarul a mai sugerat că ştie „unele lucruri” despre Drăgan. În replică, Drăgan a spus că nu are nimic de ascuns, a solicitat ca „acele lucruri” să fie spuse şi i-a mai cerut primarului să acţioneze cu credinţă, pentru reşiţeni. Mihai Stepanescu a răspuns că acţionează cu credinţă şi că el merge la biserică, unde se va ruga şi pentru Drăgan. Nicolae Drăgan nu a fost de acord, şi a precizat că se roagă singur pentru sine.

Apoi Mihai Stepanescu a demonstrat că o mare problemă a Reşiţei este cauzată de administraţia anterioară, care nu s-a preocupat să încadreze municipiul la o clasă superioară, ca Pol de Dezvoltare, fapt care ar fi adus oraşului cel puţin 9 milioane de euro pe an. Primarul a mai arătat că toate acţiunile Primăriei s-au făcut respectând legalitatea şi a solicitat să se retragă de la discuţii, pentru a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu, lăsându-i pe Drăgan şi pe Micu, oarecum, nemulţumiţi.

Aceste dispute s-ar putea să aibă şi un efect pozitiv, deoarece, de două zile, Primăria a iniţiat o dezbatere publică cu cetăţenii Reşiţei, în care aceştia sunt rugaţi să completeze un chestionar în care să-şi spună punctul de vedere privind soarta transportului public. Adică: vrem tramvai sau vrem autobuze?

Matei Mircioane



Scrieti un comentariu