Prisma » Economic » Construcţiile în paragină vor dispărea de la şură

Construcţiile în paragină vor dispărea de la şură

După ce situaţia staţiunii Secu a fost propusă spre dezbatere în cadrul şedinţelor Consiliului Local ani la rând, acum s-a mai făcut un pas spre reamenajarea şi renovarea staţiunii. După lupte purtate în instanţă pentru stabilirea proprietarului platoului Secu, s-a ajuns la concluzia, argumentată cu dovezi din partea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Caraş-Severin, că acea porţiune de teren aparţine primăriei şi nu firmei S.C. Turist Semenic S.A.

Războiul dintre Primăria Reşiţa şi S.C. Turist Semenic S.A. a început cu ani în urmă din cauza unor neînţelegeri patrimoniale cu privire la platoul Secu şi cu un teren din ograda Colegiului Economic al Banatului Montan. Tras la răspundere de primărie a fost directorul general de la acea vreme al S.C. Turist Semenic S.A., doamna Maria Gorcun, fostă angajată a municipalităţii.

Deşi sunt sesizări cu privire la această situaţie încă din 2010 şi chiar mai devreme, abia în luna februarie a acestui an s-a hotărât în cadrul şedinţei Consiliului Local să se formuleze o plângere penală împotriva doamnei Maria Gorcun.

Situaţia de acum

Potrivit extrasului de Carte Funciară, platoul Secu aparţine de drept Statului Român încă din 1948, iar dreptul de administrare este în favoarea Consiliului Local Reşiţa din noiembrie 2009. În urma deplasării pe teren a reprezentanţilor primăriei s-a descoperit un tobogan nefuncţionabil şi un loc de joacă pentru copii aflat în stare deplorabilă, toate în proprietatea firmei S.C. Turist Semenic S.A.

Pentru că acele construcţii nu aparţin Primăriei Municipiului Reşiţa sau Statului Român şi împiedică organizarea de licitaţii pentru reamenajarea zonei, membrii Consiliului Local Reşiţa au hotărât, de comun acord, evacuarea acelor elemente de pe platou. „Nu sunt funcţionale, prezintă pericol public şi împiedică demersurile pentru reamenajarea zonei”, a declarat primarul Mihai Stepanescu.

În urma voturilor membrilor Consiliului Local, următorul pas este eliminarea toboganului şi locului de joacă pentru copii, ca mai apoi să se organizeze licitaţia de concesionare a terenului.

Tatiana Munteanu

Spread the love


Scrieti un comentariu