Prisma » Cultură » Grupul de Carnaval al Reşiţei, aplaudat în delir de publicul din Pancevo

Grupul de Carnaval al Reşiţei, aplaudat în delir de publicul din Pancevo

Aproape 40 de grupuri de carnaval din Africa şi Europa au participat în Serbia, la Carnavalul Internaţional de la Pancevo, ediţia a XI-a. Şi de această dată, reşiţenii au înregistrat un succes de proporţii.

Tema pe care a abordat-o anul acesta Grupul de Carnaval de la Reşiţa a fost “Poliţişti şi Vagabonzi”. Cei 30 de voluntari şi-au confecţionat singuri costumele cu care s-au prezentat la reprezentaţie, alături de grupuri din Africa, dar şi din alte multe ţări din Europa. “La fiecare intrare în paradă, grupul din România este primit cu căldură şi aplauze. Coregrafia a fost şi de data aceasta o surpriză. Ropotul de aplauze al oamenilor a atins cota maximă atunci când voluntarii au fost salvaţi de ajutorul de poliţist”, a spus Cristina Tarbuzan, reprezentantul Federaţiei Oraşelor cu Carnaval în România.

De altfel, membrii grupului explică faptul că de fiecare dată când ies peste graniţele ţării, ca să reprezinte România, sunt primiţi cu căldură de public. “Oamenii sunt foarte ospitalieri cu noi, iar prietenia le-o răsplătim de fiecare dată cu reprezentaţii de succes. Ne concentrăm foarte bine, astfel încât să nu greşim. Trebuie să recunosc, fără modestie, că efortul nostru dă roade”, spune Casian Şerban, unul dintre membrii Grupului de Carnaval de la Reşiţa, care a mixat şi piesa pentru reprezentaţia reşiţenilor.

Anul trecut, tema abordată cu succes de voluntari a fost “Dracula”. Membrii Grupului de Carnaval “au înspăimântat” întregul continent cu talentul şi pregătirea minuţioasă pentru fiecare paradă la care au luat parte.

Tatiana Munteanu

Spread the love


Scrieti un comentariu