Prisma » Local » Primăria Reşiţa ne informează, 5 iulie 2012

Primăria Reşiţa ne informează, 5 iulie 2012

  • Meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă pentru zona de vest a ţării, valabil de miercuri, 04.07.2012 până vineri, 06.07.2012 inclusiv. În aceste zile, temperatura maximă va depăşi 37° Celsius. Prin urmare, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa reaminteşte că cele două puncte anticaniculă din Centrul Civic, respectiv din Parcul Tricolorului, amplasate în căsuţe de lemn, sunt deschise în această perioadă. Cele două puncte sunt dotate cu pat, dozator cu apă rece, aer condiţionat, dar şi asistenţă medicală asigurată de personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Programul de funcţionare pe timpul caniculei este zilnic, între orele 11.00 – 18.00.
  • Primăria Reşiţa şi DSP Caraş-Severin au efectuat un control privind calitatea apei în 12 izvoare şi 4 foraje publice de pe raza municipiului. Au fost prelevate probe în vederea analizării bacteriologice (de către laboratorul de microbiologie DSP CS) şi fizico-chimice (de către laboratorul AQUATIM TIMIŞOARA). Rezultatele analizelor arată că, dintre izvoarele verificate, 5 au apă potabilă. Este vorba despre cele de pe străzile Făgăraşului, Mărului, Stîncilor şi Butovăţ nr. 1 şi 2. În cazul celorlalte 7 izvoare controlate s-a stabilit că au apă nepotabilă. Este vorba despre cele din Aleea Zadei, Doman, Aleea Albăstrelelor, Renk, Strada Caen, Strada Victoriei şi Strada Butovăţ nr. 3. La fiecare izvor este amplasată o tăbliţă pentru înştiinţarea populaţiei că apa este potabilă sau nu. În ceea ce priveşte cele 4 foraje publice de unde s-au prelevat probe, apa este potabilă în Parcul Siderurgistului, B-dul Muncii şi Strada Făgăraşului – zona Renk. La forajul din Parcul Tricolorului concentraţia de mangan depăşeşte valorile admise de Legea 458/2002 republicată. Prin urmare, inspectorii de specialitate din cadrul Primăriei vor curăţa filtrul pentru remedierea problemei.
  • Numărul de naşteri, decese, dar şi de căsătorii a scăzut simţitor luna trecută faţă de luna mai a acestui an. Dacă tot mai puţini aleg să îşi unească destinele în faţa legii, din ce în ce mai mulţi merg la stare civilă, dar pentru a divorţa. Aceasta este concluzia raportului Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, din cadrul Primăriei. În perioada menţionată, pe raza municipiului Reşiţa au fost înregistrate 73 de naşteri, 59 de decese şi 31 de căsătorii, dar în aceeaşi timp şi 8 divorţuri.
  • Serviciul de Executare Silită şi Urmărire Bunuri al Direcţiei Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa a recuperat, în perioada 05.06.2012 – 29.06.2012, suma de 69.165,87 de lei din impozite, taxe şi amenzi contravenţionale, cu 40.852,87 de lei mai puţin decât în luna mai. În perioada menţionată, au fost întocmite şi comunicate 964 de adrese de înfiinţare a popririi asupra disponibilităţilor băneşti pentru 62 de persoane fizice şi juridice. O diferenţă majoră se poate observa în ceea ce priveşte numărul somaţiilor transmise pentru recuperarea creanţelor reprezentând amenzi şi impozite neachitate în termenul legal de către debitorii persoane fizice şi juridice. Dacă în luna mai au fost emise 175 de somaţii, în luna iunie numărul lor se ridică la 1289. O creştere semnificativă a înregistrat şi numărul de dosare de executare silită pentru persoanele fizice care nu au achitat debitele restante provenind din impozite. 357 de astfel de dosare au fost întocmite în luna iunie, faţă de 30 în luna mai.
    În schimb, numărul proceselor verbale înregistrate în urma constatării contravenţiei a scăzut, fiind vorba despre 134 de procese verbale, cu 353 mai puţine faţă de luna precedentă.
Spread the love


Scrieti un comentariu