Prisma » Justiţie » Grupare mafiotă, anihilată în Clisura Dunării

Grupare mafiotă, anihilată în Clisura Dunării

Valeriu Raulea

Poliţiştii au descins ieri dimineaţă în nouă locaţii din Moldova-Nouă şi una de la Oraviţa. Acţiunea lor a vizat o grupare periculoasă, care s-a impus prin violenţă în oraş, dar şi în zonele din apropiere. Potrivit unor surse din oraşul din Clisura Dunării, Valeriu Răulea este, de fapt, persoana căutată de oamenii legii. Acesta face legea aşa cum îl taie capul şi controlează mulţi dintre membrii etniei rome.

Descinderile au sosit într-un moment mult aşteptat de poliţişti. Asta pentru că, aceştia îl urmăresc îndeaproape pe interlopul local, dar şi periculoasa sa grupare. Lucrurile sunt mai complexe, decât par la prima vedere. Potrivit unor surse din Clisură, Gruparea Răulea ar fi cumpărat în alegerile locale voturile pentru un partid politic din Moldova-Nouă. Este vorba despre circa 600 de voturi. Poliţia din oraş l-a monitorizat pe Răulea în perioada respectivă şi este posibil ca acţiunea să aibă o strânsă legătură cu ziua de 10 iunie.

În plus, grupare Răulea controlează etnia romă, dar tinerii fără şcoală şi locuri de muncă. Valeriu Răulea are foarte multe condamnări la activ, iar în urmă cu o săptămână, din magazinul pe care îl are familia lui au fost confiscate mai multe pachete de ţigări de contrabandă. Garda financiară i-ar fi amendat cu suma de 20.000 de lei. În urmă cu circa 5-6 ani, despre Valeriu Răulea se mai spune că ar fi violat o poliţistă de frontieră, dar din lipsă de probe nu a putut fi reţinut.

Surse oficiale susţin că motivul pentru care poliţiştii au iniţiat acţiunea din această dimineaţă ar fi mai multe acte de violenţă. „Au loc 11 descinderi la Moldova-Nouă şi una Oraviţa. Descinderile vizează mai multe persoane care au săvârşit infracţiuni cu violenţă”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin. Deocamdată, oamenii legii nu oferă mai multe informaţii despre acţiunea din Clisura Dunării. Oficialii de la IPJ Caraş-Severin au declarat că revin în timpul zilei de joi cu informaţii în plus despre descinderile Poliţiei Moldova-Nouă.

Alex Tatomir

Spread the love


Scrieti un comentariu