Prisma » Naţional » Pe scurt, 11 iulie 2012

Pe scurt, 11 iulie 2012

 • Primul-ministru, Victor Ponta, efectuează o vizită oficială la Bruxelles în perioada 11-12 iulie
 • Cantitatea de grâu recoltată până în prezent este cu 20 la sută mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011, informează MADR
 • Rata anuală a inflaţiei a crescut la 2,04% în luna iunie 2012, de la 1,79% nivel înregistrat în luna anterioară, potrivit datelor publicate de INS
 • Potrivit unei ordonanţe de urgenţă publicată în Monitorul Oficial, aplicarea dispoziţiilor OG nr. 41/1998 referitoare la actualizarea taxelor în domeniul protecţiei proprietăţii industriale se suspendă până la data de 1 ianuarie 2014
 • România deţine 12 zone umede protejate prin Convenţia Ramsar, după ce patru noi zone au fost aprobate în cadrul Conferinţei COP11 Ramsar, care are loc în perioada 6-13 iulie la Bucureşti
 • Începând cu data de 9 iulie Ministerul Finanţelor Publice pune la dispoziţia cetăţenilor Serviciul TelVerde Anticorupţie.
 • Serviciul TelVerde Anticorupţie 0800800085 este destinat primirii apelurilor telefonice şi înregistrării sesizărilor privind nereguli, abateri sau acte de corupţie înfăptuite de către funcţionari din cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi instituţiile subordonate: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Garda Financiară, Autoritatea Naţională a Vămilor, Autoritatea Naţională pt. Restituirea Proprietăţilor şi Comisia Naţională de Prognoză.
 • Ministerul Sănătăţii intenţionează să schimbe valoarea alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice, începând cu luna august a acestui an, se arata într-un proiect de hotărâre lansat în dezbatere publică. Propunerile privind nivelul alocaţiilor de hrană sunt între 9,5 lei şi 17,0 lei pentru bolnavii adulţi, corespunzător bolilor pentru care sunt internaţi şi 2,5 lei şi 16,0 lei pentru copii, pe categorii de vârstă şi afecţiuni.
 • Traian Băsescu a fost suspendat, vineri, 6 iulie, din funcţia de preşedinte al României, de Parlament, cu 256 voturi “pentru” şi 114 “împotrivă”. 2 voturi au fost anulate. După anunţarea rezultatelor, Parlamentul a propus ca data referendumului naţional pentru demiterea şefului statului să fie 29 iulie 2012, propunere aprobată de plen, cu 242 voturi “pentru”. Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, este preşedintele interimar al României, după ce Curtea Constituţională a constatat că procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu a fost respectată.
 • Emiterea titlurilor de despăgubire pentru proprietăţile preluate abuziv de stat în perioada regimului comunist este suspendată până la data de 15 mai 2013, conform unei legi publicate în Monitorul Oficial, care a intrat recent în vigoare. Documentul mai stabileşte că vor fi suspendate inclusiv procedurile privind evaluarea imobilelor pentru care se acordă despăgubiri.
 • Având în vedere decizia Curţii Constituţionale privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, Primul-ministru Victor Ponta a trimis preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului României o scrisoare prin care le adresează rugămintea de a analiza posibilitatea organizării în cât mai scurt timp a unei sesiuni extraordinare.
 • Proiectul privind plata TVA la facturi totale de până la 500.000 euro doar la încasare cu condiţia ca aceste plăţi să se facă prin bancă, nu cash, urmează a fi promovat după 1 august, a declarat premierul Ponta pentru un post de televiziune.
Spread the love


Scrieti un comentariu