Prisma » Politic » Anvergură şi pluripartitism în familia Marta din Caraş-Severin!

Anvergură şi pluripartitism în familia Marta din Caraş-Severin!

Remus Marta si Gheorghe Nasturel

De ce este important Remus Marta în Consiliul Local Reşiţa

Familia de politicieni Remus şi Corina Marta, din Caraş-Severin, reprezintă un caz special în politica românească, probabil unic în ţară, în sud-estul Europei şi în lume! Cei doi sunt oameni de afaceri cu firme în două oraşe, Remus având domiciliul în Reşiţa, iar Corina în Bocşa. Aşadar, o familie de mare anvergură economică, întinsă pe un larg spaţiu geografic.

Interesant este că cei doi soţi au candidat, fiecare în oraşul în care îşi are reşedinţa, pentru funcţia de consilier local, din partea unor formaţiuni politice diferite, Remus din partea PDL, iar Corina din Partea USL. Corina Marta a fost aleasă consilier local la Bocşa şi a fost propunerea USL pentru funcţia de viceprimar, însă a pierdut la voturi în faţa PDL-istului Constantin Borozan. Remus Marta, a fost abia al şaselea pe lista PDL pentru funcţia de consilier local la Reşiţa şi nu a prins loc în Consiliul Local, deoarece PDL-ul a obţinut numai două mandate de consilieri. Surpriză, însă, înainte de constituirea Consiliului Local Reşiţa, Organizaţia PDL Caraş-Severin i-a dat afară din partid pe patru dintre candidaţii democrat-liberali, aflaţi pe listă înaintea lui Remus, şi acesta a ajuns pe locul doi(!), fiind, astfel noua propunere a PDL-ului pentru funcţia de consilier, alături de Gheorghe Năsturel. De remarcat este că, pentru a-i face loc în Consiliul Local lui Remus Marta, PDL-ul a dat afară nume grele din partid, printre care Viorel Blajovan, fost consilier local la Reşiţa, recent ales preşedinte al Organizaţiei PDL Reşiţa, şi Adrian Doxan, fost inspector şcolar general în Caraş-Severin şi vicepreşedinte al Organizaţiei PDL Reşiţa, ceea ce evidenţiază poziţia importantă a lui Marta în partid şi ascensiunea sa fulminantă!

Ar mai fi de menţionat că la constituirea Consiliului Local Reşiţa, Remus Marta nu a fost confirmat în funcţia de consilier, din motive birocratice. Acestea, însă, au fost rezolvate şi, mai mult ca sigur că la următoarea întrunire a Consiliului va fi confirmat şi va deveni consilier local din partea PDL.

Având în vedere că la Reşiţa cei doi viceprimari nu au fost încă aleşi, votul lui Marta contează!

Remarcăm, aşadar, o familie de tineri politicieni, care acoperă două oraşe din judeţ, dar, făcând parte din partide diferite, nu se înţeleg în politică! Sau se înţeleg?! Şi cu cine se înţeleg? Bursa zvonurilor anunţă că votul lui Marta este necesar pentru ca unul dintre viceprimarii Reşiţei să fie de la PDL şi celălalt de la PPDD. Greu de crezut, dar nu imposibil! Şi, dacă este constituţional, noi nu avem nimic împotrivă.

Matei Mircioane

Spread the love


Scrieti un comentariu