Prisma » Executiv » Puţini reşiţeni se arată preocupaţi de transportul public

Puţini reşiţeni se arată preocupaţi de transportul public

Tramvai Resita

Numărul celor care vor autobuze este aproximativ egal cu numărul celor care vor tramvaie

Primăria Reşiţa a realizat un sondaj de opinie, privind viitorul transportului public în municipiu. Până în data de 30 iunie 2012, termenul final de transmitere a chestionarelor completate, doar 174 de cetăţeni şi-au exprimat opiniile referitoare la acest subiect. Dintre aceştia, 66 au completat chestionarul online şi 108 la sediul autorităţii locale.

În urma centralizării rezultatelor, realizată recent, s-a constatat că 89 dintre reşiţeni au optat pentru păstrarea liniilor de autobuz. Cei mai mulţi dintre aceştia, 64, consideră necesară achiziţionarea unor autobuze noi, 5 ar prefera troleibuze, iar 4, autobuze electrice. Printre propunerile reşiţenilor se numără scoaterea liniilor de tramvai, eliminarea taxării în mijloacele de transport, intensificarea controalelor la legitimaţiile de călătorie, reducerea tarifelor, scăderea numărului de tichete pentru pensionari, trecerea serviciului sub autoritatea Consiliului Local Reşiţa, ca serviciu public local de transport şi eliminarea celui privat.

În ceea ce priveşte reabilitarea căii de rulare a tramvaiului, 85 dintre respondenţi au bifat această variantă, sursa de finanţare fiind fondurile europene.

Primarul Mihai Stepanescu a propus realizarea unei dezbateri publice pe tema transportului public local. Printr-un comunicat al primăriei suntem informaţi că dezbaterea va avea loc în perioada imediat următoare (oare, asta ce-o fi însemnând?), iar propunerile cetăţenilor care au completat chestionarul vor fi supuse atenţiei Consiliului Local Reşiţa.

Matei Mircioane


  1. Sabau Maria says:

    …cati au stiut despre acest sondaj? Cat de mediatizat a fost?…Cu siguranta oamenii ar fi mai interesati, daca s-ar gasi o modalitate mai eficienta de exprimare a feed-back-lui…In plus, cati din cei interesati folosesc internetul?

  2. Radu says:

    Exact, cei mai multi nu folosesc internetul, iar eu am aflat de acest sondaj doar de pe net; propun printarea formularelor si punerea lor la dispozitie direct in mijloacele de transport in comun, in special in orele de varf, anuntand lumea prin afis, ca acestea se pot completa pentru a-si da cu parerea despre mijloacele de transport in comun in municipiul Resita. Afise cu instintarea despre acestea, sa fie postate si in statiile de autobuze, sa stie lumea ca din autobuze poate lua formularul si completa. Totodata salut initiativa Primariei de a intreba si locuitorii orasului despre ce vor in acest oras pe viitor, apreciem si asteptam si in alte domenii atitudini similare!

Scrieti un comentariu