Prisma » Educaţie » Măsurile şi priorităţile noului an şcolar 2013-2014

Măsurile şi priorităţile noului an şcolar 2013-2014

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a prezentat marţi, 10 septembrie, în faţa membrilor Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă şi sport a Camerei Deputaţilor şi a reprezentanţilor Grupului minorităţilor naţionale din Parlamentul României, noutăţile privitoare la anul şcolar 2013-2014.

Ministrul a adus la cunoştinţa parlamentarilor modificările legate de calculul mediei de admitere în învăţământul liceal, respectiv scăderea ponderii mediei generale a celor patru ani de liceu, la 25%, în favoarea mediei primite la Evaluarea Naţională la finalul clasei a VIII-a la 75%.

Ministrul Educaţiei a precizat că acest an va marca o monitorizare mai atentă, din partea comunităţii şcolare, a activităţii de predare – învăţare derulate în clasă, pentru a remedia din timp lacunele sesizate. În acest sens, ministrul a arătat că MEN va introduce un sistem de evaluare naţională constantă – clasa a II-a, clasa a IV-a, clasa a VI-a. Ministrul le-a prezentat parlamentarilor programul de revizuire a curriculumului naţional, pe toate segmentele învăţământului preuniversitar şi de introducere a manualelor noi, adaptate curricumului, care vor avea şi suport digital.

Ministrul Remus Pricopie a precizat că unităţile şcolare sunt pregătite să-şi primească elevii, iar în clasa pregătitoare, ca prim nivel din sistemul obligatoriu de învăţământ, s-a reuşit atragerea mult mai multor copii, comparativ cu anul anterior.

Ministerul Educaţiei Naţionale

Spread the love


Scrieti un comentariu