Prisma » Social » Gabriela Bunda – femeia care a reuşit să transforme o meserie în artă

Gabriela Bunda – femeia care a reuşit să transforme o meserie în artă

Gabriela Bunda

Atunci când pasiunea pentru ceea ce faci nu contabilizează timp pierdut, bani, oboseală, dezamăgiri, această pasiunea se transformă în artă. Despre arta frumosului a învăţat Gabriela Bunda prin propriile strădanii în cei 11 ani de când este specialist în coafat. Deşi n-a profesat de la început în acest domeniu, spune că de mică a cochetat cu asta, iar sora i-a fost modelul pe care şi-a exersat imaginaţia până când a decis să urmeze un curs de coafor la AJOFM. Se pare că acel curs de calificare i-a deschis drumul spre ceea ce avea să devină, o profesionistă în acest domeniu. Singurul ei regret este că nu a investit în ea însăşi decât în ultimii 11 ani de activitate în domeniul esteticii, ani fructuoşi care au însemnat specializări în ţară şi în afară, totul din proprii ei investiţii materiale.

Părul este folosit pentru a semnaliza identitatea socială, culturală si etică, modelându-se după tendinţele modei si folosit chiar pentru a determina statutul social in ţările mai puţin dezvoltate, dar Gabi Bunda a făcut din coafatul părului o artă care încântă şi defineşte, care aduce mulţumire şi recunoaştere pentru rezultatul muncii sale.

Arta coafării pe care a perfecţionat-o în toţi aceşti ani a însemnat de fapt multă muncă, chiar şi în week-end-uri, renunţare la concedii, participări la cursuri şi seminarii în ţară şi străinătate. A absolvit apoi studiile la UCECOM Spiru Haret din Cluj-Napoca şi alte specializări, pentru că spunea Gabi, consideră important să se ridice la nivelul aşteptărilor clientelor sale iar investiţia pe care o face în ea însăşi o defineşte pe ea ca şi profesionist şi îi satisface dorinţa de a cunoaşte cât mai multe tehnici de tuns, coafat, vopsit şi chiar în consiliere, pentru că de cele mai multe ori îşi consiliază clientele în alegerea tipului de coafură şi a culorii părului.

Mulţumirea pe care o are este că multe din clientele ei au încredere deplină în ea şi îi lasă mână liberă în tot ceea ce ţine de estetica părului lor, pentru că un adevărat profesionist ştie să adapteze coafura sau vopsitul părului personalităţii clientei şi Gabi chiar excelează în asta. “Meseria de coafor cere profesionalism ceea ce înseamnă nu numai să tunzi bine, ci să ştii să-ti asculţi clienta, să-ti sfătuieşti clientele despre coafura care li se potriveşte cel mai bine sau ce culoare de păr le avantajează iar comunicarea este un mare atu”.

Între timp a devenit trainer pentru două mari branduri de vopsea de păr şi a ajuns acolo de unde a plecat, la AJOFM dar de data asta ca şi specialist care-i îndrumă pe alţii în deprinderea acestei profesii. “Foşti ucenici care au învăţat de la mine se descurcă foarte bine, dar rămâne la latitudinea lor dacă apreciază sau nu ceea ce am făcut eu pentru ei, le-am asigurat o meserie”, precizează Gabi Bunda.

A participat la numeroase cursuri de perfecţionare organizate de către brand-ul pentru care este trainer pentru zona de Vest, cursuri organizate la Timişoara, Arad, Craiova, Oradea, Târgu Jiu, Slatina Olt şi chiar Chişinău.

În străinătate a participat la congrese de coafură în Turcia, unde vin specialişti în coafat din toată lumea şi la seminarii în Croaţia unde se desfăşoară show-uri deosebite realizate de coafori profesionişti din toate ţările.

Gabi Bunda a urmat chiar şi cursurile celui mai bun hair stylist pe tunsoare de la noi din ţară, Cătălin Lungu, profesor al Academiei Vidal Sasson din Londra, Anglia.

În urma unui concurs de culoare şi tunsoare a apărut într-o cunoscută revistă de specialitate de la noi din ţară. De altfel în fiecare an brand-ul pe care-l reprezintă, ca şi trainer, organizează concurs de culoare şi tunsoare la care ea a primit de-a lungul timpului numeroase premii.

Gabriela Bunda

Ultima mare realizarea, dar şi un vis al ei devenit realitate, a fost participarea la un curs de excepţie organizat de cel mai bun coafor în aranjarea părului lung, hair stylist Patrik Cameron, la Londra, care în urma unui work shop a felicitat coafura realizată de Gabi, ceea ce a fost pentru ea o bucurie imensă. De altfel, îşi doreşte ca pe viitor să participe la cât mai multe cursuri de specializare în afara ţării.

Şi pentru că vrea să dăruiască şi altora din bucuria ei de a crea frumos, în fiecare an, de Ziua Femeii, organizează un show cu prezentare de coafuri profi sau avangarde, cu o temă bine aleasă şi cu detalii puse la punct în ceea ce priveşte ţinuta şi machiajul modelelor care-i prezintă coafurile. Acest gen de show este singular în judeţul nostru şi are o semnificaţie profundă pentru stilista Gabi Bunda, show-ul fiind realizat în memoria mamei sale.

Curajul şi dorinţa de a se perfecţiona au determinat-o să răspundă oricărei provocări şi ori de câte ori o clientă o întreba dacă ştie să realizeze o anumită coafură sau să aplice o anumită tehnică era prima care răspundea provocării chiar dacă nu mai făcuse niciodată ceea ce clienta îi cerea, iar rezultatele erau pe măsura aşteptărilor şi chiar mai mult. Talentul înnăscut a determinat-o să se aventureze în realizarea celor mai extravagante tipuri de coafuri sau culori de păr şi realizările sale să uimească şi pe cei mai cunoscuţi coafori din ţară şi din afară.

Fire activă, mereu preocupată de a deprinde ce e nou în domeniu, se lansează în proiecte şi provocări şi nu uită să-şi urmeze visul. Ultimul vis pe care şi-l va materializa curând este deschiderea propriului salon de coafură, un salon elegant realizat într-un design unic în stil baroc şi puternice influenţe gotice, vis în care, spune ea, a investit foarte mulţi bani, imaginaţie şi energie, dar care merită pentru că e lumea ei, o lume în care îşi doreşte să exceleze cu profesionalism şi dăruire.

Elena Franţ

Spread the love


Scrieti un comentariu