Prisma » Educaţie » Taberele Ministerului Tineretului şi Sportului îşi deschid porţile!

Taberele Ministerului Tineretului şi Sportului îşi deschid porţile!

Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Tabere şi Agrement, dă startul tuturor programelor de tabără odată cu începutul vacanţei de vară. Peste 50.000 de copii şi tineri sunt aşteptaţi în cele 60 de locaţii proprii! Pe lângă taberele de odihnă, accesibile oricui, se vor desfăşura şi programe cu caracter gratuit. Taberele sociale pentru copiii instituţionalizaţi se vor dedica unui număr de 4.600 de doritori, iar în taberele pentru copiii cu dizabilităţi vor participa până la 1.600 de persoane.

Totodată, vor fi organizate peste 50 de tabere naţionale şi tematice pe domenii ca jurnalism, antreprenoriat, speologie, pictură, tehnici de supravieţuire. Celor peste 5.500 de beneficiari li se va asigura o mare din parte din cheltuielile privind cazarea, masa şi tematica din tabără.

Tabăra Olimpicilor se va desfăşura şi anul acesta. 400 de olimpici naţionali şi internaţionali vor avea parte de un sejur gratuit la mare, timp de o săptămână.

Ca un aspect inedit, ţinând cont că 2014 este Anul Brâncoveanu, în luna august vom derula Tabăra Brâncoveanu!

De buna desfăşurare a programelor, dar şi de siguranţa copiilor se vor ocupa personalul din tabere şi însoţitorii de grup. În ceea ce priveşte respectarea normelor igienico-sanitare, atât pentru spaţiile de cazare, cât şi pentru cele de servire a mesei, vă facem cunoscut faptul că, în luni-le aprilie – mai, Direcţia Tabere şi Agrement a efectuat un control amplu în toate taberele din subordine, iar în acest moment totul este pregătit pentru a începe vacanţa.

Ministerul Tineretului şi Sportului

Spread the love


Scrieti un comentariu