Prisma » Civica » Eu cu cine votez?

Eu cu cine votez?

Mare tărăboi pe scena politică locală, cu mantinelă tare la cea naţională. Sorin Frunzăverde, preşedinte al organizaţiei PDL Caraş-Severin, prim-vicepreşedinte al organizaţiei naţionale a PDL şi preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a plecat la PNL. Domnia Sa, aşa cum a transferat peste noapte partidul de la socialişti la populari, (cu deziluzia că Boc i-a „furat” doctrina şi s-a ales de către Băsescu şef de partid) a mai făcut o minunată mişcare doctrinară. Frunzăverde s-a prins că PDL nu mai are o doctrină conform standardelor şi s-a pus pe treabă. Adică, din interiorul PNL, între noi fie vorba, partid de stânga la origini, va întări dreapta din România. Declarativ, nu e vorba de ideea marinarului, acea Mişcare Populară, ci de o uniune a adevăratelor forţe de dreapta, pe care domnul Frunzăverde nu le-a receptat în PDL, în ciuda doctrinei populare ce le-o inoculase colegilor, mai exact foştilor colegi de partid. Aşa că, teoretic, ar trebui să ne bucurăm de apariţia unei adevărate mişcări de dreapta, care va pune ordine în vieţile noastre şi ne va ridica traiul la standarde de civilizaţie normale pentru cetăţenii unei ţări membre a Uniunii Europene. Numai că, de la declaraţii la fapte e o cale lungă. Tot timpul am dat girul iniţial unei mişcări politice ce a adoptat o doctrină care, cel puţin teoretic, vine în întâmpinarea doleanţelor cetăţenilor. Vom vedea.

Ceea ce mă intrigă este însă, ce vom face noi, cărăşenii, la votul din 10 iunie. Până acum, aveam candidaţii USL faţă în faţă cu cei ai PDL. Ceilalţi, gen PPDD, PRM erau asimilaţi scenografiei necesare unor alegeri democratice în care fiecare se putea înscrie în speranţa confiscării unei minime porţii din ciolanul administrativ. Acum, ce să mai spui? Cine cu cine se bate? Sau se confruntă, să nu fiu prea belicos! La judeţ, Frunzăverde era situat pe locul doi, dacă s-ar fi confruntat cu Vela sau cu Stepanescu, cei doi primari de municipii. Acum, cu sprijinul lor va fi primul, cu incredibilul scor scos de Iliescu prin anii 90, undeva la peste 90 la sută. De remarcat şi faptul că, atât lui Vela cât şi lui Stepanescu nu le-ar fi picat bine o candidatură la Consiliul Judeţean, din moment ce amândoi nu trebuie decât să candideze pentru a fi primarii Caransebeşului, respectiv al Reşiţei.

Cel puţin, va fi de tot râsul să vedem cum domnul deputat butoane, mai zis şi finul Vali Rusu, îşi va descoperi inadvertenţele din discursurile ce le-a susţinut împotriva primarului Reşiţei, Mihai Stepanescu. Cum va veni el să ne spună că l-au dezinformat consilierii, că de fapt primarul municipiului a fost vorbit de rău de persoane ce habar n-au de eforturile depuse de edil pentru buna administrare a municipiului. Că gropile din asfalt erau doar figuri de stil, că panseluţele vor fi devenit florile preferate ale Domniei Sale etc. Ceva de gen „pupat Piaţa Independenţii”. Dar noi, idioţii cu ştampila, ce vom face?

Editorial – Dan PopoviciuScrieti un comentariu