Prisma » Civica » Cine-i următorul?

Cine-i următorul?

Aşa cum scriam săptămâna trecută, afrontul trecerii organizaţiei judeţene a PDL la PNL, nu putea rămâne nesancţionat de conducerea centrală a partidului de la putere. Scriu miercuri seara, dar deja am intrat în posesia comunicatului prin care noul prefect de Caraş-Severin va fi fost instalat în dimineaţa zilei de astăzi. Aşadar, Tavi Ţunea este eliberat din funcţie, pentru a-i face loc domnului Sabo. Nu ştim nimic despre cariera domniei sale, nici dacă aşa i se scrie numele, din punct de vedere diacritic. Ceea ce putem discuta este faptul că Tavi a fost, pe undeva, un prefect atipic. În timp ce la graniţa cu Serbia se învârteau sute de mii de euro, el îi făcea de cacao pe responsabilii guvernamentali din toată această poveste. Se poate spune că o făcea doar de ochii presei. Cine poate şti adevărul? Dar, tot prefectul Tavi Ţunea a venit cu o declaraţie de presă prin care spunea că i s-a cerut şpagă la trecerea graniţei. O fi blufat? Din câte îl cunosc, cred că a fost lăsat să fie acea parte a autorităţii care spune lucrurilor pe nume, în timp ce şmecherii îşi fac treaba. Subtil manevrat?

Am putea spune că nu, din moment ce elicopterele trimise de la Bucureşti, evident cu ştiinţa prefectului, cică ar fi curăţat contrabanda şi evaziunea fiscală de la graniţa cu Serbia. Acelaşi prefect Ţunea, declara, de câte ori avea ocazia, că nu înţelege cum organele abilitate nu văd lucruri pe care le poate vedea orice cetăţean ce stă mai mult de două, trei ore, prin preajma vămilor. Să vadă ce? Traficul cu ţigarete. Dacă plecăm de la aceste date, nu putem trage decât două concluzii. Prima, cum că prefectul ar fi vorbit doar pentru a face atmosferă şi a da bine la popor. Ceea ce, repet, cunoscându-l pe Tavi, nu cred că ar fi făcut-o. Cea de a doua, că ar fi fost un mic nebunel scăpat din frâu de şefii politici, cărora nu le-ar fi fost de niciun folos să se lase încărcaţi cu un aşa mare deranj cum este contrabanda cu ţigări.

Şi-acum, ultima concluzie. Nu contează ce a făcut prefectul de Caraş-Severin pentru judeţ şi pentru Guvernul României, important este că şeful său de partid, Sorin Frunzăverde a trădat partidul şi a plecat. Ca urmare a unei logici absolut ilogice, noi, guvernul pdl, îl luăm pe prefectul Ţunea şi îl trimitem la plimbare. Curată curvăsărie. Ţin un pariu şi spun că vor urma oamenii preşedintelui ce au fost numiţi în deconcentratele din judeţ.

Editorial – Dan Popoviciu

Spread the love


Scrieti un comentariu