Hyperloop One a făcut publice primele imagini ale pistei de încercare din Nevada
La aproape patru ani după ce Elon Musk a prezentat ideea lui bazată pe transportul într-un tub, Hyperloop, sistemul de tranzit futurist care permite călătorilor să ajungă la destinaţie la viteze apropiate de cele supersonice este cu un pas mai aproape de realitate.
Hyperloop One, un start-up cu sediul în Los Angeles, a dezvăluit fotografii ale pistei prototip la scară largă, care se întinde pe mai mult de 500 m în nordul deşertului Nevada, unde va fi efectuat primul test la scară al acestei tehnologii.
Numit “DevLoop”, traseul are, în prezent, o lungime de 500 de metri, iar tuburile construite au 3,3 metri diametru. Când va fi construită complet, în următoarele luni, structura se va întinde pe trei kilometrii. Imaginile au fost prezentate publicului în timpul Middle East Rail, o conferinţă despre transport desfăşurată în Dubai, care reuneşte companii, ingineri, şi contractori pentru a discuta despre transportul viitorului. Hyperloop se aşteaptă să efectueze primul test la scară în prima jumătate a anului 2017, pe noua sa pista de încercare aflată la numai 30 de minute în afara Las Vegas-ului.
“În timp ce tehnologia revoluţionează multe aspecte ale vieţii noastre, nu am văzut o schimbare radicală în transport, după ce fraţii Wright au introdus transportul aerian în urmă cu peste 100 de ani”, a spus la conferinţă Rob Lloyd, CEO al Hyperloop One.
“Sunt atât de încântat să pot partaja imagini cu DevLoop la Middle East Rail şi să pun lumea la curent cu progresul pe care l-am făcut. Echipa noastră formată din peste 150 de ingineri şi tehnicieni, a transformat ceea ce a fost, în urmă cu doar cinci luni în urmă, o stearpă întindere de deşert, într-un stup de activitate şi, acum, casa primului site de testare Hyperloop la scară, din lume”, a spus Josh Giegel, Co-fondator al Hyperloop One.
Hyperloop este în esenţă un tub lung din care a fost scos aerul, rezultând un mediu cu presiunea foarte scăzută.
Structura este suspendată pe sol pentru a fi protejată împotriva intemperiilor şi a cutremurelor.
Tubul DevLoop va avea un mediu de presiune scăzută, având în interior capsule presurizate pentru oameni sau mărfuri, care vor atinge viteze de peste 1126 km/h. Capsula levitează magnetic şi este accelerată – decelerată cu ajutorul unui motor linear electromagnetic.
Proiectul “DevLoop”, prescurtarea de la “dezvoltare Hyperloop”, este destinat pentru testarea integrală a sistemului.
În urmă cu nouă luni, a avut loc o primă demonstraţie în aer liber, inginerii folosind o sanie de metal care a alunecat pe o pistă în lungime de 1.000 metri, pentru a testa sistemul de propulsie. Sania a accelerat până la 2.5 G şi a atins o viteză de 186 km/h în două secunde, înainte de a dispărea într-un nor deasupra peisajului din deşert.
În luna noiembrie 2016, Hyperloop One a semnat un acord cu autorităţile din Dubai pentru a evalua construirea unui Hyperloop între Dubai şi Abu Dhabi, iar în prezent efectuează, împreună cu două firme specializate, un studiu de fezabilitate pentru sistem. Potrivit unor informaţii care nu au fost confirmate oficial, întreaga structură va fi finalizată în Emiratele Arabe până la sfârşitul anului 2020, cu un cost de 4.5 miliarde dolari.
În luna februarie a acestui an, Hyperloop One şi-a prezentat, la New Delhi, viziunea privind o reţea de transport integrată, de încredere, curată şi autonomă, care leagă oraşele mari ale Indiei la viteze mai mari decât cele oferite de companiile aeriene. La summit au participat miniştri şi oameni de afaceri din ţara gazdă.
Anul trecut, Hyperloop One a început să efectueze studii de fezabilitate în Finlanda şi Suedia, Olanda, Elveţia, Dubai, Portul din Los Angeles şi Regatul Unit.
Publicat in: 24/03/2017 | Nu sunt comentarii » |