Prisma » Ştiinţă » Volta Volaré GT4 este disponibil pentru comercializare

Volta Volaré GT4 este disponibil pentru comercializare

Volta Volaré GT4, o aeronavă privată hibrid cu patru locuri, care a fost numită drept cea “mai avansată tehnologic aeronavă privată disponibilă pe Pământ”, este acum disponibilă pentru cei care o doresc.

Compania cu sediul în Portland, Oregon, a realizat şi testat un avion care poate zbura 483 kilometri pe baterie, şi, atunci când aceasta ajunge la 25%, un motor pe benzină de 1.5 litri intră în funcţiune extinzînd raza de operare, dacă este necesar. Compania vede acest proiect ca fiind atractiv prin costul redus de funcţionare şi tehnologia prietenoasă cu mediul. Pentru un zbor de 320 de kilometri într-un avion comparabil cu patru locuri, consumul costă, în US, 80 dolari, în timp ce energia electrică necesară pentru a transporta GT4 pe aceeaşi distanţă ar costa doar 20.

De asemenea, deoarece sistemul de propulsie are doar o parte în mişcare – motorul sau “Drive EViation” – compania susţine că necesitatea de întreţinere se reduce în mod semnificativ, oferind creşteri în TBO (de timp între revizii), până la un factor de zece în comparaţie cu un motor cu ardere.

Motorul electric, care combină două motoare mai mici, aflat într-o carcasă de aluminiu sigilată, poate genera 600 de cai putere la vârf şi să susţină 400 de cai putere pe parcursul zborului, cu o viteză de croazieră de 296 km/h la altitudinea de 3810 m (viteza maximă garantată este de 574 km/h la nivelul mării). Sistemul de stocare al energiei constă dintr-o baterie litiu polimer de 408 kg care reprezintă o importantă parte a greutăţii totale a aeronavei goale, 1.179 kg. Bateria este reîncărcată în timpul zborului de un motor pe benzină de 1.5 litri cu un rezervor de 105 litri. Astfel se asigură o autonomie de cel puţin 1.852 kilometri.

Avionul este realizat din fibră de carbon, cu un împingător lateral din fibră de carbon (în spate) şi un design Canard, adică aripa mare este în spate, aripa din faţă fiind scurtă.

Interiorul poate fi personalizat, cu materiale durabile şi regenerabile, ergonomia este excelentă şi instrumentele elegante, moderne, simplu de operat. Cockpitul din sticlă, cu touch-screen, are viziune complet sintetică iar pasagerii se pot bucura de filme, muzică şi jocuri, sau pot să lucreze.

Preţul cerut pentru Volta Volaré GT4 este de 495.000 dolari, cu 11 bucăţi disponibile pentru achiziţionare în acest an. Prin creşterea capacităţii de producţie până în 2013 se vor putea livra în jur de 36 de bucăţi anul viitor.

Spread the love


Scrieti un comentariu